Tatar pomohol k jubilejnému zápisu. Bednar oslávil 300. víťazstvo na lavičke Colorada

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar pomohol k jubilejnému zápisu. Bednar oslávil 300. víťazstvo na lavičke Colorada

Hráči Avalanche mali viacero dôvodov na radosť.
Hráči Avalanche mali viacero dôvodov na radosť.TASR
Z jubilejného 300. víťazstva v zámorskej NHL sa v noci na utorok tešil tréner hokejistov Colorada Jared Bednar (51). Hráči Avalanche zvíťazili na ľade Seattlu 5:1, pričom dvomi asistenciami sa pod úspech hostí podpísal Tomáš Tatar (32). Slovenský krídelník zažil druhý dvojbodový duel v sezóne, celkovo má po 13 stretnutiach na konte šesť bodov (0+6).

Tatar ukončil šesťzápasové bodové suchoty. Na ľade strávil 12 minút a 17 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod a vyslal tri strely na bránku. Domáci tím Kraken viedol od 7. minúty po góle Brandona Taneva, no v ďalšom priebehu stretnutia sa už presadil len súper.

"V Seattli sa nikdy nehrá ľahko, má veľmi silný tím, ktorý vás dokáže poriadne preveriť. Dobre sme sa však naň pripravili. Poznáme aj tunajšie temperamentné publikum, bučanie divákov nás ale nevyviedlo z miery," povedal Bednar, ktorý všetkých 300 víťazstiev dosiahol na striedačke Avalanche.

Kanaďana potešilo, že okrem Tatara sa bodovo chytili viacerí jeho zverenci. Nathan MacKinnon prispel k úspechu tromi asistenciami, Cale Makar a Mikko Rantanen mali zhodne bilanciu 1+1.

"Ako tréner chcete, aby boli všetci hráči odmenení za svoju tvrdú prácu. Jedným zo spôsobov, ako ich podporiť, je dať im viac času na ľade. Ich produktivita je dôležitá, aby sme mohli vyhrávať zápasy," vyhlásil lodivod.

Bednar pôsobí na striedačke Colorada ôsmu sezónu. V ročníku 2021/22 doviedol tím z Denveru k triumfu v Stanleyho pohári, v minulej sezóne ako obhajca stroskotal už v 1. kole práve na Seattli. V aktuálnom ligovom kolotoči sa tamojší celok po dvoch prehrách dočkal plného bodového zisku a poistil si druhé miesto v Centrálnej divízii. Na lídra z Dallasu stráca tri body.