Tatar potvrdil ponuky od Anaheimu a Chicaga, chce hrať o Stanley Cup. Získa ho Pittsburgh?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar potvrdil ponuky od Anaheimu a Chicaga, chce hrať o Stanley Cup. Získa ho Pittsburgh?

Stane sa Tatar hráčom Pittsburghu?
Stane sa Tatar hráčom Pittsburghu?Profimedia
Slovenský útočník Tomáš Tatar (32) vyhral cenu pre najlepšieho hokejistu roka na Slovensku a následne potvrdil, že dostal ponuky od Anaheimu či Chicaga. Zároveň dodal, že túži bojovať o svoj prvý Stanley Cup.

Zo zámoria prichádzajú zaujímavé informácie o možnom spojení skúseného útočníka s Pittsburghom Penguins. Nový generálny manažér Dubas sa pred niekoľkými dňami postaral o výmenu roka, keď priviedol hviezdneho obrancu Erika Karlssona. Skúsený tím plný hviezd pomýšľa na najvyššie méty.

V rámci trejdu ale prišiel o skúseného Mikaela Granlunda a krídelník Jake Guentzel vynechá úvodné týždne ročníka. Už podstúpil operáciu pravého členka a zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude trvať jeho rekonvalescencia. Lekári stav prehodnotia o tri mesiace.

Penguins tak majú otvorené prakticky dve pozície v prvých troch formáciách, kde by sa Tomáš Tatar ideálne hodil. O možnosti, že by sa slovenský hokejista ako voľný hráč sťahoval za Crosbym či Malkinom, informoval už aj renomovaný zámorský insider Elliotte Friedman.

Rodákovi z Dubnice skončil dvojročný kontrakt s New Jersey Devils, pričom v minulej sezóne získal 48 bodov za 20 gólov a 28 asistencií. Dlhodobo nie je kritizovaný za výkony v základnej časti, ale počas play-off, kde je jeho efektivita veľmi nízka. Počas 52 duelov zaznamenal len trinásť bodov.

Pittsburgh v minulom ročníku prvýkrát po šestnástich sezónach nepostúpil do play-off. Počas leta prišiel o 27-gólového Zuckera, takisto Dumoulina, Bonina, Poehlinga, Ruttu, Petryho či DeSmitha, ale všetkých dokázal nahradiť príchodmi Smitha, Ellera, Nieta, Gravesa, Acciariho, Nedeljkoviča, Butchera a Pitlicka.