Tatar premiérovo v sezóne vynechaný zo zostavy, Anaheim potiahol hetrikový hrdina Terry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar premiérovo v sezóne vynechaný zo zostavy, Anaheim potiahol hetrikový hrdina Terry

Troy Terry sa teší z víťazného gólu proti Arizone.
Troy Terry sa teší z víťazného gólu proti Arizone.Profimedia
Kanadsko-americká NHL mala v noci zo stredy na štvrtok na programe štyri stretnutia. V hre nebol jediný Slovák, keďže Colorado nechalo Tomáša Tatara (32) ako zdravého náhradníka iba na tribúne, zatiaľ čo vo farbách Calgary naďalej absentoval pre zranenie Adam Ružička (24).

Colorado - St. Louis 4:1

Tatar bol v deviatom súboji Avalanche v sezóne premiérovo posadený na tribúnu. V predošlých ôsmich stretnutiach slovenský krídelník získal štyri asistencie, no čo je horšie, iba raz vystrelil na bránku. V noci však hneď štyri razy ohrozil gólmana Blues Riley Tufte, ktorý Tatara nahradil v druhom útoku a pripísal si debut ako v ročníku 2023/2024, tak i celkový vo farbách Colorada.

To doma po dvoch prehrách v rade zvíťazilo. Prsty v tom majú dvojbodoví Mikko Rantanen (1+1), Nathan MacKinnon (0+2) i Cale Makar (0+2). Dokopy 28 striel hostí (úspešnosť zákrokov 96,55 %) zlikvidoval brankár Ivan Prosvetov. 

Anaheim - Arizona 4:3 pp

Troy Terry bol hlavnou postavou celej noci. Pravý krídelník elitnej formácie Anaheimu strelil hetrik a raz asistoval, čím sa podieľal na všetkých góloch Ducks pri triumfe po predĺžení. Prv poslal domácich do vedenia dvomi presilovkovými trefami, na čo kontrovala Arizona obratom na 3:2 aj vďaka dvom gólom Lawsona Crousea. 

V tretej tretine vyrovnala dvojka ostatného draftu Leo Carlsson, aby v čase 63:27 Terry rozhodol o osude súboja rozdielovým zásahom.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Buffalo 2:5

Calgary - Dallas 3:4