Tatar zaokrúhlil počet bodov v drese Seattlu, St. Louis si situáciu skomplikovalo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar zaokrúhlil počet bodov v drese Seattlu, St. Louis si situáciu skomplikovalo

V poradí 19. bod Tatara prišiel v 45. zápase sezóny.
V poradí 19. bod Tatara prišiel v 45. zápase sezóny.Profimedia
Nedeľa v zámorskej NHL mala už tradične na programe menej duelov, konkrétne iba dva, v ktorých sa predstavil aj jeden Slovák. Bol ním Tomáš Tatar (33), ktorý získal 19. kanadský bod v aktuálnom ročníku.

Seattle - Columbus 4:2

Tatar zaokrúhlil počet získaných bodov v drese Seattlu na 10, keď asistoval na druhý gól Kraken pri triumfe nad Columbusom. Krídelník spod Tatier mal najnižší ice-time spomedzi domácich (11:21 minúty), popri asistencii zaknihoval plusový bod, jednu strelu zablokoval a vyhral jedno buly.

Hrdinom domácich a najvýraznejším spôsobom sa pod výhru podpísal trojbodový Jordan Eberle, ktorý strelil dva góly a na jeden nabíjal. Aj hostia mali strelca s dvomi trefami, tie však stačili nanajvýš na vykresenie nádeje a stav 2:3 v podaní Jegora Činachova.

Na vyraďovaciu časť strácajú Kraken dva body, no majú zápas k dobru. Columbus je v tomto smere už prakticky mimo hry o play-off, keď za deviatym tímom Východnej konferencie zaostáva o 16 bodov. 

St. Louis - Los Angeles 4:3 pp

Víťazný zásah v súboji medzi St. Louis a Los Angeles padol až v predĺžení, keď sa oň v čase 61:04 postaral Brayden Schenn, pričom Kings vyrovnávali len 76 sekúnd pred koncom základnej hracej doby. V nej sa podieľal na všetkých troch góloch domácich Jordan Kyrou (1+2).

Blues sa piatym víťazstvom po sebe dostali na ôsme miesto Západnej konferencie. Iba skóre a jeden odohraný duel navyše ich delí od nedeľňajšieho súpera, ktorý, naopak, ťahal za kratší koniec štvrtý raz v rade.