EXKLUZÍVNE: Stamkos z Tampy odchádzať nechce, novú zmluvu však nevie ovplyvniť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EXKLUZÍVNE: Stamkos z Tampy odchádzať nechce, novú zmluvu však nevie ovplyvniť

Stamkos priblížil nejednu tému.
Stamkos priblížil nejednu tému.Profimedia
V NHL pôsobí už šestnásty rok, dvakrát doviedol Tampu Bay k Stanleyho poháru a je najproduktívnejším hráčom v histórii organizácie. Reč je o mene Steven Stamkos (33), ikona tímu Lightning prezradila českej verzii Flashscore Správ viacero zaujímavostí.

V exkluzívnom rozhovore sa dlhoročný kapitán tímu a bývalá jednotka draftu Stamkos rozhovoril o svojej súčasnej forme či spomienkach na svoj prvý zápas v NHL v Prahe. O čom ešte bola reč?

O plánoch po sezóne, keď mu vyprší zmluva

"Prestúpiť inam? To si neviem predstaviť. Rád by som zostal tu a hral ďalej s touto partiou. Uvidíme, čo sa stane v lete, nie je to v mojej moci. Môžem ovplyvniť len svoje výkony na ľade a vedenie tohto tímu. Avšak čo sa týka aktuálnej sezóny, mám v zmluve podmienku o tom, že musím s výmenou súhlasiť, takže nad prípadným trejdom mám kontrolu. Mojím cieľom je zostať v Tampe aj naďalej."

O spokojnosti s výkonmi Tampy v tejto sezóne

"Neviem, či spokojnosť je to správne slovo. Sme tam, kde chceme byť, to znamená na priečkach zaručujúcich play-off. V poslednej dobe sa naše výkony zlepšili, teším sa na druhú polovicu základnej časti, v ktorej bude záležať na výsledku každého zápasu. Čaká nás ešte drina, ale počíname si dobre, teraz to len udržať…"

O venovaní štvorgólového zápasu zosnulému kamarátovi

"Vyrástol som s ním, bol mi veľmi blízky. Aj naše rodiny majú rovnaký vzťah. Posledný rok bojoval s rakovinou mozgu, vedeli sme, že mu už veľa času nezostáva. V detstve som k nemu vzhliadal, bol o pár rokov starší, tiež hral hokej. Chodil som sa naňho pozerať na štadión... Bolo to ťažké, keď sa to stalo. V tom zápase som naozaj cítil, že je so mnou. Dať štyri góly je mimoriadne."

O tom, ako tímu chýbal zranený brankár Vasilevskij

"Bez neho to nebolo ľahké. Jonas Johansson však predvádzal parádne výkony. Čo sa týka 'Vasiho', nie je jednoduché sa vrátiť po zranení, občas to chvíľu trvá, kým sa dostane do formy. V posledných zápasoch sa mu to ale podarilo, chytá skvelo. Keď je zdravý a predvádza, čo vie, je to pre náš tím veľmi rozdielový hráč. Je fajn, že už je späť."

O štarte na majstrovstvách sveta v Prahe

"Snáď nebudem mať čas tam ísť, pretože to by znamenalo, že sme stále v play-off, čo je každý rok náš cieľ. Navyše by to bolo trochu zložitejšie, pretože po sezóne budem bez zmluvy..."