Gólový Slafkovský si pripísal 20. bod sezóny, Nemec s jedenástou asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gólový Slafkovský si pripísal 20. bod sezóny, Nemec s jedenástou asistenciou
Košický rodák sa presadil do siete gólmana Jarryho.
Košický rodák sa presadil do siete gólmana Jarryho.Profimedia
Bohatá nádielka súťažných stretnutí NHL ponúkla v akcii tri slovenské želiezka, ani jedno sa ale netešilo z výhry. Martin Fehérváry (24) nebodoval, Jurajovi Slafkovskému (19) mohol pri prehre s Pittsburghom vyčariť radosť iba gólový zápis, Šimon Nemec (19) sa prezentoval asistenciou.

Dallas - Washington 5:4 pp

Rezultát merania síl ukázal, že spoločným faktorom oboch celkov bolo číslo štyri. Pre tím Stars to bol totiž štvrtý duel v rade, ktorý sa skončil rozdielom jediného presného zásahu, Capitals zaznamenali štvrtú prehru po sebe. Rovnaký výsledok sa zrodil aj v decembrovom vzájomnom strete, vtedy však rozhodli až samostatné nájazdy.

Tentokrát mohol Dallas vyhrať už aj po základnom hracom čase, no počas 77 sekúnd poslednej dvojminútovky sa hostia dvakrát presadili a vynútili si predĺženie. Túto časť vo štvrtej minúte rozhodol svojím druhým gólom Harley a domácim zabezpečil triumf. V elitnej obrane Washingtonu sa opäť objavil Fehérváry, odohral 17:15 min a k jeho menu smeroval jeden mínusový bod.

Pittsburgh - Montreal 3:2 pp

Na ľade Penguins sa odohral súboj mužstiev z nabitej tabuľky Východnej konferencie. Obaja protivníci sa snažia nakuknúť medzi najlepšiu osmičku, tentoraz sa k tomuto cieľu viac priblížili domáci hokejisti. V predĺžení im úspech vystrelil Pettersson. Ešte predtým sa ale tesne po polovici stretnutia gólovo pripomenul Slafkovský, pre ktorého to bol siedmy presný zásah a celkovo 20. bod sezóny. Canadiens to ale na víťazstvo nestačilo a s trojbodovou stratou na desiaty Pittsburgh im patrí 14. priečka.

Tampa - New Jersey 6:3

O prienik medzi TOP 8 celkov východu sa snažia aj Devils, udržať sa v spomínanej skupine tímov chce práve Tampa. Hostitelia opäť nastúpili bez zraneného Erika Černáka, v prvej defenzívnej dvojici "diablov" naskakoval Nemec. Po bezgólovej úvodnej tretine viedli domáci v polovici zápasu 2:0. Veci sa výraznejšie dali do pohybu v záverečnej perióde, počas ktorej bolo k videniu až sedem presných zásahov.

V 58. minúte si Nemec pripísal asistenciu pri trefe Toffoliho, ktorý z pohľadu hostí znížil na 3:4. Pre slovenského obrancu to bola 11. gólová prihrávka v aktuálnom ročníku. Devils následne odvolali brankára a mužstvo Lightning to využilo na dva zásahy do prázdnej bránky. Po 16 dňoch tak z ďalšieho vzájomného merania síl vyšla víťazne opäť Tampa.

Ďalšie výsledky:

Philadelphia - Boston 2:6

Edmonton - Nashville 4:1

San Jose - Buffalo 2:5

Carolina - Arizona 3:1

Ottawa - NY Rangers 2:7

Winnipeg - Toronto 2:4

NY Islanders - Florida 2:3 pp

Detroit - Vegas 5:2

Minnesota - Anaheim 2:3

Calgary - Chicago 1:0

Vancouver - Columbus 5:4 pp