Tatarovo New Jersey odvial gólový hurikán, Dallas si nôž na krk nepustil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatarovo New Jersey odvial gólový hurikán, Dallas si nôž na krk nepustil

Devils nezvládli vyrovnať stav série.
Devils nezvládli vyrovnať stav série.Profimedia
New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom (32) nedokázalo naplno využiť výhodu domáceho prostredia, štvrtý stret s Carolinou vysoko prehralo a je na pokraji vypadnutia. Podobný scenár nepripustili hokejisti Dallasu, keď stav série so Seattlom vyrovnali na 2:2.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 1:6 / stav série: 1:3

Séria súbojov medzi Devils a Hurricanes doposiaľ rozhodne nenudila a v nastolenom trende sa nieslo aj jej štvrté pokračovanie. Po dvoch vysokých prehrách a víťazstve 8:4 chceli domáci vyrovnať celkové skóre. To sa im však ani zďaleka nepodarilo.

Nádejne to pre hostiteľov začalo vyzerať na konci druhej minúty, keď sa presadil hviezdny Jack Hughes. Viac presných zásahov už ale nevyprodukovali, o slovo sa prihlásila Carolina, ktorá stihla vyrovnať na konci úvodného dejstva. V druhej tretine hostia ostali verní svojmu názvu a pre súpera si pripravili hurikán v podobe piatich gólov.

Bilanciou 1+2 sa na dôležitom úspechu podieľal Jordan Martinook, proti New Jersey nazbieral už deväť kanadských bodov. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral iba osem a pol minúty, individuálne štatistiky si neprikrášlil. Jeho tím tak čelí vypadnutiu z play-off a na ľade oponenta ho najbližšie čaká náročná úloha.

Štatistiky duelu v New Jersey
Štatistiky duelu v New JerseyFlashscore

Seattle Kraken - Dallas Stars 3:6 / stav série: 2:2

Posledná prehra 2:7 bola pre Dallas dostatočnou motiváciou, v druhom meraní síl na klzisku protivníka svoj neúspech hostia nepripustili a séria pokračuje v pravidelnom striedaní víťaza zápasov.

Podobne ako v New Jersey, aj na štadióne Climate Pledge Arena sa ako zlomový faktor javila druhá 20-minútovka, po ktorej Stars viedli 5:1. Tím Kraken ešte mal snahu duel zdramatizovať, dve a pol minúty pred záverom ale definitívu priniesol druhý zásah Maxa Domiho. Kanaďan si zo stretnutia okrem výhry mužstva a spomínaného gólového zápisu odniesol aj asistenciu. K postupu do ďalšieho kola majú obaja protivníci rovnako ďaleko.

Strelci duelu v Seattli
Strelci duelu v SeattliFlashscore