Tavares prepísal históriu Toronta, Eichel sa po 476 dueloch dočkal play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tavares prepísal históriu Toronta, Eichel sa po 476 dueloch dočkal play-off

Eichel vo svojej kariére okúsil nový pocit.
Eichel vo svojej kariére okúsil nový pocit.Profimedia
Kapitán hokejistov Toronta John Tavares (32) prispel tromi gólmi k víťazstvu nad Tampou Bay 7:2 a jeho tím vyrovnal stav série na 1:1. Bol to prvý hetrik klubu v play-off za uplynulých 20 rokov, naposledy to dokázal Alexander Mogiľnyj (54) v roku 2003 proti Philadelphii Flyers.

Počas posledných troch desaťročí zažili okrem Tavaresa a Mogiľného trojgólový večer počas vyraďovacích bojov v drese Maple Leafs už len Mike Gartner (v roku 1996 proti St. Louis Blues) a Wendel Clark (1993, LA Kings). Proti tímu Lightning sa "javorové listy" bleskovo presadili, už v 47. sekunde stretnutia otvoril skóre Mitch Marner.

Bol to najrýchlejší gól klubu v play-off od roku 1987, keď Dan Daoust skóroval v 31. sekunde. Do histórie sa zapísal aj obranca Morgan Rielly, ktorý štyrmi asistenciami vyrovnal rekord Toronta. Okrem neho to dokázali Doug Gilmour (1994), Darryl Sittler (1977) a Ian Turnbull (1976).

Obranca Rangers Adam Fox nazbieral ako šiesty obranca v histórii poltucet asistencií v prvých dvoch zápasoch v play-off. Okrem neho to dokázali Gary Suter, John Carlson, Al MacInnis, Bobby Orr a Pierre Pilote. “Jazdci” vedú po dvoch víťazstvách 5:1 na ľade “diablov” 2:0 na zápasy, štyri presilovkové góly strelil Chris Kreider, čím sa zapísal do análov profiligy.

Jediný gól New Jersey v zápase s Rangers strelil Erik Haula. Stal sa šiestym hráčom, ktorý skóroval aspoň raz v play-off za šesť rôznych tímov. Podobný zápis zaznamenali Jason Arnott, Matt Cullen, Doug Gilmour, Mike Sillinger a Bryan Smolinski.

Artturi Lehkonen a Valerij Ničuškin skórovali v priebehu 48 sekúnd duelu Colorada so Seattlom a vyrovnali z 0:2 na 2:2. Fín Lehkonen má prsty aj v najrýchlejších dvoch góloch Avalanche v play-off, v roku 2022 skórovali on a Josh Manson v priebehu 15 sekúnd.

Pri prvom góle Avalanche asistoval Cale Makar, bola to jeho 46. asistencia v nadstavbovej časti, čím na druhom mieste histórie vyrovnal zápis Bobbyho Orra v počte gólových prihrávok medzi obrancami do 24 rokov. Na čele je Paul Coffey (59).

Svoj prvý gól v kariére počas vyraďovačky strelil Jack Eichel a pomohol Vegas k víťazstvu nad Winnipegom. Americký útočník sa dočkal štartu v bojoch o Stanley Cup po 476 zápasoch základnej časti. Spomedzi aktívnych hráčov odohrali viac duelov v ZČ bez štartu v play-off len Jeff Skinner (932 zápasov), Rasmus Ristolainen (682) a Zemgus Girgensons (625).