Návrat Černáka znamená ukončenie série, Tatar a spol. nestačili na Toronto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat Černáka znamená ukončenie série, Tatar a spol. nestačili na Toronto
Tatar (vpravo) naháňa Matthewsa (v strede).
Tatar (vpravo) naháňa Matthewsa (v strede). Profimedia
Slovenský hokejista Erik Černák (25) sa po dvojzápasovej absencii zapríčinenej zranením nohy vrátil v noci na stredu do zostavy Tampy Bay. Jeho tím ukončil sériu piatich prehier v NHL, keď zdolal doma Philadelphiu 5:2. V akcii bol aj Tomáš Tatar (32), ktorého New Jersey podľahlo Torontu 3:4.

Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 5:2

Černák vynechal uplynulé dva duely pre zranenie nohy, ktoré utrpel pri blokovaní strely v noci na sobotu v zápase s Pittsburghom. Proti Flyers bol späť v zostave Lightning, v druhej obrannej dvojici odohral 20:55 min., prezentoval sa jednou strelou na bránku, tromi hitmi, zblokoval päť striel súpera a pripísal si plusový bod.

Alex Killorn a Nikita Kučerov sa na triumfe "bleskov" podieľali zhodne dvomi gólmi a asistenciou, Michail Sergačov mal dve asistencie a brankár Andrej Vasilevskij prispel 33 úspešnými zákrokmi. Kým Černák sa do zostavy vlaňajšieho finalistu vrátil, pre zranenie v dolnej časti tela nehral Švéd Victor Hedman.

New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 3:4

New Jersey prehralo doma s Torontom, Maple Leafs rozhodli o svojom víťazstve v závere tretej tretiny gólmi Austona Matthewsa a Michaela Buntinga, ktorých delilo od seba iba 117 sekúnd.

Devils nestačili ani tri body Erika Haulu (2+1) a Ondřeja Paláta (1+2). Tatar odohral v prvom útoku "diablov" 14:50 min., vyslal jednu strelu na bránku, zaznamenal jeden hit a duel dokončil s dvomi mínuskami.

Minnesota Wild - Calgary Flames 0:1 sn

Calgary v zostave bez slovenského útočníka Adama Ružičku zvládlo dôležitý duel na ľade Minnesoty, kde zvíťazilo 1:0 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Tyler Toffoli.

Obaja gólmani si pripísali čisté kontá. Jacob Markström kryl 40 pokusov domácich, Filip Gustavsson zneškodnil 26 striel hostí.

Colorado Avalanche - San Jose Sharks 6:0

Colorado si zgustlo na domácom ľade na San Jose, ktoré zdemolovalo vysoko 6:0. Zhodnú bilanciu 1+3 zaknihovali Valerij Ničuškin a Cale Makar, ktorý ukončil stretnutie s piatimi pluskami. Sharks vyslali len 13 streleckých pokusov, ktoré zlikvidoval Alexandar Georgijev.

Florida Panthers - Vegas Golden Knights 2:1

Pittsburgh Penguins Columbus Blue Jackets 5:4 pp

Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 3:4 sn

New York Islanders - Buffalo Sabres 3:2

Arizona Coyotes - St.Louis Blues 6:2

Seattle Kraken - Anaheim Ducks 5:2