TOP 10 mladíkov, ktorí môžu v novej sezóne NHL zaznamenať rozlet

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 10 mladíkov, ktorí môžu v novej sezóne NHL zaznamenať rozlet
Naplní Slafkovský svoj potenciál už v novej sezóne?
Naplní Slafkovský svoj potenciál už v novej sezóne?Profimedia
Budúcnosť patrí mladým a rovnako tak aj NHL. Flashscore Správy vybrali desať hráčov, ktorí tento rok oslavujú nanajvýš 20. narodeniny a v novej sezóne by mohli zaznamenať rozlet. Do výberu sme schválne nezaradili trojicu Mason McTavish (20), Wyatt Johnston (20) a Cole Sillinger (20), ktorí už pravidelne predvádzajú dobré výkony.

Juraj Slafkovský

Minuloročná draftová jednotka okamžite vstúpila do NHL, ale tréner Martin St. Louis ju dusil v nižších formáciách a nedával jej dostatok priestoru na ľade. Často neodohral ani desať minút.

Veľa sa hovorilo o tom, či by nemal ísť na farmu, ale Montreal ho nepustil ani na majstrovstvá sveta juniorov. Následne sa zranil a chýbal do záveru ročníka. Celkovo odohral 39 zápasov. Strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. Nadobudnuté skúsenosti môžu Slafkovskému výrazne pomôcť, aby zažil úspešný ročník.

Dylan Guenther

Deviatka draftu 2021 získala na začiatku predošlého ročníka miesto v zostave Arizony. Guenther do MSJ nastúpil na 33 duelov (6+9). Siedmimi gólmi na mládežníckom šampionáte prispel k zlatu Kanady. Vzápätí sa vrátil ešte medzi juniorov, ale bol vymenený do tímu Seattle Thunderbirds, s ktorým vyhral svoj druhý majstrovský titul vo WHL.

Luke Hughes

Ďalší z rodiny Hughesovcov je vysoko cenenou nádejou New Jersey. V minulej sezóne získal v NCAA celkovo 48 bodov počas 39 duelov a s Hutsonom sa delil o pozíciu najproduktívnejšieho beka súťaže. Devils mu dali v závere sezóny šancu na päť duelov, v ktorých sa rozhodne nestratil (1+3).

Po odchodoch Seversona či Gravesa by mal rodák z Manchestru v New Hampshire dostávať čoraz viac priestoru a možno aj získať stále miesto v zostave. V roku 2022 si zahral aj na seniorských MS, dvakrát bol na MSJ, raz i kapitánom USA.

Brandt Clarke

Na Slovensku veľmi dobre známy obranca odohral "covidový" ročník 2020/21 za Nové Zámky. Počas 26 zápasov strelil päť gólov a pridal desať asistencií, pričom práve po tejto sezóne išiel na draft NHL. Nejaký čas sa o ňom hovorilo aj v súvislosti s prvou voľbou, nakoniec si ho z ôsmej priečky vybralo Los Angeles.

V minulom ročníku už odohral deväť stretnutí v NHL (0+2), väčšinu času strávil v OHL. V drese Barrie Colts mal priemer takmer dva body na zápas (43 stretnutí, 84 bodov), juniorskú úroveň už dávno prerástol.

Simon Edvinsson

Takmer dvojmetrový obranca má napriek svojej robustnej postave výbornú kontrolu puku a skvelé korčuľovanie. Detroit si od neho sľubuje, že bude oporou defenzívy na najbližšie roky. V roku 2021 na neho organizácia ukázala už v prvom kole na šiestom mieste, rovnako ako dva roky predtým na Seidera.

Edvinsson v minulej sezóne debutoval na úrovni NHL, odohral deväť stretnutí a strelil dva góly. Väčšinu ročníka bol v AHL. Bola to už jeho tretia kompletná sezóna medzi seniormi, dve zažil vo Švédsku.

Shane Wright

Očakávaná jednotka minuloročného draftu sa prepadla až na štvrté miesto. Seattle Kraken si ho síce nechal v prvom tíme, ale odohral iba osem stretnutí a získal dva body (1+1). Následne odišiel na krátky pobyt do AHL, kde mal v piatich dueloch bilanciu štyri góly a dve asistencie.

Na prelome rokov viedol Kanadu k zlatu na MSJ ako kapitán, potom sa vrátil do OHL. Hoci v závere základnej časti odohral 20 stretnutí s 37 bodmi (15+22), jeho Windsor Spitfires vypadol prekvapivo hneď v prvom kole play-off.

David Jiříček

Šestka minuloročného draftu po dvoch kompletných sezónach v Plzni odohrala minulú v AHL. Jiříček si pripísal celkovo 38 bodov a patril medzi najproduktívnejších obrancov súťaže. Štyri stretnutia absolvoval v NHL, kde by mohol dostávať viac príležitostí napriek tomu, že nedávno prišli Severson aj Provorov. V defenzíve Columbusu má značnú konkurenciu.

Šimon Nemec

Dvojka minuloročného draftu bola na pokraji debutu už v minulej sezóne, ale New Jersey malo na súpiske množstvo kvalitných obrancov. Ako sme písali v prípade Hughesa, s ktorými by mohol Nemec vytvoriť budúcu obrannú dvojičku, odišli Severson či Graves, na druhej strane prišiel skúsený Miller.

Šanca na NHL je pre Slováka vysoká. Najmä po výbornej nováčikovskej sezóne v AHL, počas ktorej získal 34 bodov, pričom jeho 12 gólov je najviac v histórii spomedzi juniorov. Mimochodom, ako 19-ročný už hral na troch MS a jedných ZOH.

Adam Fantilli

Tento rok bolo na drafte množstvo naozaj kvalitných hráčov a očakáva sa, že viacerí dostanú šancu už od úvodu novej sezóny. Jedným z nich by mohol byť aj Fantilli, ktorého si zobral na treťom mieste Columbus. Toto prostredie sa mu výrazne hodí a zdá sa, že mu bude priať, pretože mužstvo je zaujímavo zložené z mladých aj skúsených hráčov.

Kanaďan bol v predošlom ročníku so 65 bodmi najproduktívnejším hráčom NCAA, vyhral zlato na MSJ a takisto na seniorskom šampionáte, kde debutoval medzi seniormi, pričom sa rozhodne nestratil.

Connor Bedard

Generačný talent. Má byť ešte lepší ako McDavid. Bedard je hráčom, ktorého by chcel získať každý, ale draftová lotéria ho poslala do Chicaga, kde má naštartovať novú úspešnú dynastiu. V minulej sezóne odohral vo WHL dokopy s play-off 64 zápasov, získal 163 bodov za 81 gólov a 82 asistencií.

O jeho rekordoch a úspechoch by sa už teraz dalo rozprávať veľmi dlho. Spomenieme, že ako prvý hokejista v histórii kanadských juniorských súťaží získal naraz cenu pre najlepšieho hráča, najlepšieho hráča, ktorého čaká draft a zároveň bol najproduktívnejším hokejistom. Dlhých 27 rokov nikto nedosiahol na métu 140 bodov.

Ako člen národného tímu Kanady už dvakrát vyhral zlato na MSJ, jedno má aj z MS do 18 rokov, kde bol kapitánom. Keď sa naplno ukáže v NHL, bude z neho legenda a člen Siene slávy. Pravdepodobne jeden z najlepších hokejistov, ktorých svet kedy videl a uvidí. Je takmer nemožné nájsť v jeho hre slabinu. A tá strela...