Lídrom Bedard, vysoko Nemec, v rebríčku aj Dvorský. NHL zverejnila zoznam TOP 50 mladíkov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lídrom Bedard, vysoko Nemec, v rebríčku aj Dvorský. NHL zverejnila zoznam TOP 50 mladíkov
Dostane sa Nemec v novej sezóne do NHL?
Dostane sa Nemec v novej sezóne do NHL?Profimedia
NHL zverejnila rebríček TOP 50 mladíkov, ktorí čakajú na rozlet v NHL. Dostali sa do neho hráči, ktorí zatiaľ nenastúpili v profilige, alebo si pripísali len minimum štartov. Medzi najlepšími sú aj dvaja Slováci.

Na prvom mieste je podľa očakávaní Connor Bedard, ktorý sa stal jednotkou draftu 2023 a v Chicagu sa od neho očakávajú veľké veci. Nasledujú Adam Fantilli, Leo Carlsson a Matvei Mičkov. Najvyššie postaveným obrancom je Luke Hughes z New Jersey, na siedmej priečke sa nachádza aj slovenský bek Šimon Nemec.

Do prvej desiatky sa dostali ešte Logan Cooley, David Jiříček, Cutter Gauthier a Will Smith. Všetci by sa mali časom zaradiť medzi najväčšie hviezdy NHL. Shane Wright je až pätnásty, pričom na 21. pozícii sa ocitol minnesotský Jasper Wallstedt ako najlepšie postavený brankár. Hneď za ním nasleduje Yaroslav Askarov.

Dalibor Dvorský sa dostal na 31. pozíciu pred Jimmyho Snuggeruda, ďalšiu nádej St. Louis. Spoločne by mohli byť obávaným duom profiligy. Celkovo sú v zozname štyria brankári, štrnásť obrancov a 32 útočníkov.

TOP 3 brankári: Jesper Wallstedt (21.), Yaroslav Askarov (22.), Dustin Wolf (29.)

TOP 5 obrancovia: Luke Hughes (5.), Šimon Nemec (7.), David Jiříček (8.), Simon Edvindsson (11.), Brandt Clarke (13.)

TOP 10 útočníkov: Connor Bedard (1.), Adam Fantilli (2.), Leo Carlsson (3.), Matvei Mičkov (4.), Logan Cooley (6.), Cutter Gauthier (9.), Will Smith (10.), Logan Stankoven (12.), Matthew Knies (14.), Shane Wright (15.)