Tretí súboj série rozlúskol až deviaty gól, v predĺžení sa tečom blysol Wennberg

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretí súboj série rozlúskol až deviaty gól, v predĺžení sa tečom blysol Wennberg

Rangers sa ujali vedenia v sérii.
Rangers sa ujali vedenia v sérii.Profimedia
Finálové boje Východnej konferencie NHL majú za sebou svoju tretiu kapitolu, v nej sa z víťazstva radoval celok New York Rangers. Dôležitý triumf vybavil švédsky útočník Alexander Wennberg (29), ktorý si v predĺžení splnil svoju úlohu pred bránkou protivníka a tečom rozhodol o výhre hostí.

Florida - NY Rangers 4:5 pp

/stav série 1:2/

Po dvoch trojgólových stretoch sa Panthers a Rangers mierne utrhli a divákom v Amerant Bank Arene ponúkli o niečo bohatšie hody. Väčšiu radosť z toho mali hosťujúci hráči, ktorí si v predĺžení uchmatli druhý bod v sérii.

Slušne odštartovala už prvá tretina, keď na zásah domáceho Reinharta z tretej minúty zakrátko odpovedali hostia dvomi trefami v rozmedzí 25 sekúnd. Kanadský útočník sa však v úvodnom dejstve presadil ešte raz a vyrovnal na 2:2. Svoj druhý gólový zápis pridal aj Lafreniere, presne sa trafil v 36. minúte a kádru z New Yorku vrátil vedenie, ktoré o tri minúty neskôr zvýšil Goodrow - tretí dvojgólový strelec zápasu.

Floride ďalšie vyrovnanie netrvalo dlho, v priebehu dvoch minút tretej časti zmazala náskok súpera a meranie síl dospelo až do predĺženia. Štvrtú periódu rozhodol v jej šiestej minúte Wennberg, Rangers zvíťazili druhýkrát v rade a vedú 2:1. Ďalšie pokračovanie je na programe 29. mája od 2:00 SEČ.