Triumf lídra NHL v rukách Panarina, produktívny režisér McDavid spasil Edmonton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Triumf lídra NHL v rukách Panarina, produktívny režisér McDavid spasil Edmonton

Panarin potvrdil rolu ťahúňa tímu.
Panarin potvrdil rolu ťahúňa tímu.Profimedia
Zámorská hokejová profiliga si zo svojho dlhého programu základnej časti odškrtla iba dvojicu zápasov. Pod triumf New Yorku Rangers sa výrazne podpísal trojbodový Artemij Panarin (32). Pri víťazstve a každom góle Edmontonu bol dôležitým faktorom Connor McDavid (27).

NY Rangers - Columbus 4:1

Tri dni starú a nepríjemne prekvapivú prehru z ľadu Blue Jackets napravili hokejisti Rangers domácou odvetou. V Madison Square Garden zdolali tabuľkovo posledný celok Východnej konferencie a zamierili na pozíciu lídra NHL. Rovnako 83 bodov nazbieral aj Vancouver zo západu, no ten už má za sebou o zápas viac.

Víťazstvo nad Columbusom režíroval dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou najproduktívnejší hráč mužstva Artemij Panarin. Ruský útočník má pri svojom mene 82 kanadských bodov. Bilanciou 1+1 mu v dueli sekundoval spoluhráč Chris Kreider.

Edmonton - St. Louis 3:2 pp

Pred necelými dvomi týždňami ponúkol vzájomný stret oboch mužstiev deväťgólové divadlo so šťastným koncom pre tím Blues, ktorý triumfoval 6:3. Tentoraz šlo v tomto smere o chudobnejší a vyrovnanejší súboj, na konci ktorého sa tešili Oilers. V základnom hracom čase ich dvomi zásahmi potiahol Hyman, primárnymi asistenciami mu k tomu výrazne pomohol McDavid.

Bol to práve hviezdny Kanaďan, kto necelú polminútu pred záverom predĺženia rozhodol o domácej výhre a ukončil svoje 10-zápasové gólové suchoty. Edmonton tak nedovolil kádru St. Louis priblížiť sa na rozdiel piatich bodov.