Týždeň v NHL: Rekordný gól po 12 rokoch, mlčiaci Ovečkin a tisíc čapíc na ľade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Týždeň v NHL: Rekordný gól po 12 rokoch, mlčiaci Ovečkin a tisíc čapíc na ľade

Ovečkin sa v play-off nedokázal presadiť.
Ovečkin sa v play-off nedokázal presadiť.AFP
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto počas neho nazbieral najviac bodov, ktorý gólman zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a aká udalosť zaujala experta Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída (38)? To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL.

Najproduktívnejší hráč

Edmonton aj v prvom kole sebaisto prezentoval svoju ofenzívnu silu, ktorú nemohol viesť nik iný než kapitán Connor McDavid. V štyroch zápasoch proti Los Angeles nazbieral 10 bodov (1+9) a najviac zažiaril v úvodnej bitke. Pod víťazstvo 7:4 sa podpísal piatimi asistenciami. Bodoval vo všetkých stretnutiach.

Brankár týždňa

Colorado neodštartovalo do boja o Stanley Cup dobre a úvodný duel s Winnipegom prehralo. Potom však Alexandar Georgijev "zatiahol roletu". V nasledujúcich troch zápasoch pustil len päť gólov z 81 striel a Avalanche trikrát vyhrali. Nedraftovaný gólman mal úspešnosť zákrokov 93,8%.

Highlight týždňa

Dostať v prvom kole víťaza základnej časti nie je nikdy príjemné, presne tak dopadli hokejisti Washingtonu proti NY Rangers - klubu, ktorý v ročníku 2023/24 získal o rovných 23 bodov viac. Capitals trápila veľká maródka v obrane a taktiež im chýbal strelecký inštinkt kapitána Alexandra Ovečkina.

V úvodnej bitke obávaný kanonier ani raz nevystrelil, čo sa mu v 148 zápasoch o Stanley Cup stalo len štvrtýkrát. Capitals žiadny z týchto súbojov nevyhrali...v druhom meraní síl vystrelil raz a vo štvrtok štyrikrát, k žiadnemu gólu to ale neviedlo. Dokonca ani k asistencii.

"Vyzerá trochu mimo, je vidieť, že sa trápi," povedal o ňom tréner Spencer Carbery. Capitals napokon prehrali 0:4 na zápasy, Ovečkin vôbec nebodoval, vystrelil celkovo šesťkrát a nesadol si ani na trestnú lavicu. "Nedávali sme góly a ani ja som nehral dobre," povedal pre NHL.com po vyradení.

Štatistika týždňa

Edmonton patrí medzi tohtoročných favoritov na víťazstvo. Jednou z posíl pred play-off sa stal aj veterán Adam Henrique, ktorý si vo finále Stanley Cupu zahral s New Jersey už v roku 2012. Od tej doby bol vo vyraďovacej časti jedenkrát a s Anaheimom v roku 2018 nebodoval. Jeho zásah v prvom zápase proti Los Angeles bol prvým po 12 rokoch. Rozdiel medzi oboma gólmi bol 4 333 dní, čo je nový rekord NHL.

Zo sociálnych sietí

A ešte raz Oilers, tam sú na hokej skutočne natešení. V prvej bitke série proti Kings vyhral domáci výber 7:4 aj vďaka hetriku Zacha Hymana. Na ľad pre tretieho najlepšieho strelca základnej časti následne priletelo 1 131 čapíc.

Fotografia týždňa

Najlepší zákrok play-off? Zrejme sa odohral hneď na začiatku bojov o Stanley Cup. Florida viedla nad Tampou Bay 1:0 na zápasy a v druhej bitke bol stav stretnutia 2:2. Sergej Bobrovskij potom predviedol tento neuveriteľný zákrok, vychytal Matta Dumbu a Panthers vyhrali 3:2 v predĺžení.

Bobrovskij ukázal svoje schopnosti.
Bobrovskij ukázal svoje schopnosti.Profimedia

Pohľad Ladislava Šmída

"Vegas Golden Knights sa pred play-off 'zázračne' uzdravil kapitán Mark Stone, ktorý bol vlastne na listine dlhodobo zranených pre platový strop. Nie som veľkým fanúšikom tohto systému, ale na druhej strane tam je skrátka medzera v pravidlách a niektoré tímy sú schopné to využiť. Už predtým to predviedla Tampa Bay s Nikitom Kučerovom. Fanúšikovia to taktiež kritizujú, platový strop by sa mal jednoducho zachovávať na celú sezónu a nie iba pre základnú časť. Snáď s tým NHL v budúcnosti niečo urobí."

"Sledujem sériu Dallasu s Vegas a je poriadne vyrovnaná. Stars na ľade súpera hrali omnoho lepšie, kvalitný káder sa prejavil, a to aj keď rozhodovalo až predĺženie. Ale Dallas by vyhral rýchlejšie, ak by Golden Knights nemali v bráne Logana Thompsona. Bude to vyrovnaná séria."