Vancouver si uctil ikonického Luonga, Kučerov je už 50-bodový, strelecký koncert Stamkosa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vancouver si uctil ikonického Luonga, Kučerov je už 50-bodový, strelecký koncert Stamkosa

Luongovi sa dostalo ďalšej cti.
Luongovi sa dostalo ďalšej cti.Profimedia
Vancouver Canucks si pred piatkovým zápasom NHL s Floridou Panthers uctil Roberta Luonga (44). Bývalého brankára uviedli do Prstenca cti (Ring of Honor), kde sa dostal ako ôsmy člen klubovej histórie.

Luongo je od roku 2022 členom Siene slávy NHL. Dres Vancouveru obliekal osem sezón (2006 až 2014) a doteraz patrí k najúspešnejším brankárom Canucks. S 252 víťazstvami a 38 shutoutami je na čele klubových štatistík a s priemerom 2,36 inkasovaných gólov i úspešnosťou zásahov 91,9 percent je na druhom mieste.

Vedenie klubu zorganizovalo ceremóniu pred zápasom s Floridou, kde Luongo strávil ďalšiu významnú časť svojej úspešnej kariéry (11 sezón). Diváci ho privítali tradičným pokrikom "Luuu", na čo bývalý kanadský brankár reagoval s úsmevom. “Vrátili sa mi všetky spomienky, ktoré som na tomto ľade zažil,” povedal Luongo podľa nhl.com.

Na ľad prišiel legendárny gólman v spoločnosti bývalých spoluhráčov Daniela a Henrika Sedinovcov, Coryho Schneidera, sprevádzala ho aj manželka Gina a deti Gabriella and Gianni. Canucks sa v zápase darilo, brankár Thatcher Demko zlikvidoval 36 striel a Vancouver vyhral nad Floridou 4:0.

Výnimočný brankársky výkon podal aj Andrej Vasilevskij, ktorý chytil 53 striel hráčov Edmontonu a prispel k víťazstvu Tampy 7:4. Lightning zastavili sériu ôsmich víťazstiev "olejárov". Gól a dve asistencie zaznamenal Nikita Kučerov a stal sa prvým hráčom v tejto sezóne, ktorý nazbieral 50 bodov (20+30). Ako prvý hokejista klubovej histórie to dokázal za prvých 30 duelov sezóny.

Strelecký koncert predviedol kapitán “bleskov” Steven Stamkos, ktorý prvýkrát v kariére dal štyri góly v jednom zápase. Druhýkrát sa mu podarilo presadiť trikrát v jednej tretine a zaznamenal 12. hetrik v kariére. Zároveň sa stal 20. hráčom v histórii NHL, ktorý zaknihoval 200 presných zásahov v presilovke.

Divoký zápas sa odohral v Toronte, kde Maple Leafs v poslednej 20-minútovke duelu s Columbusom vyrovnali z 0:5 na 5:5, ale napokon prehrali v predĺžení. Blue Jackets sa stali šiestym tímom v histórii NHL, ktorý vyhral stretnutie, keď stratil päťgólové vedenie. Naposledy sa niečo podobné stalo v profilige 12. decembra 1992, keď Quebec Nordiques triumfovali nad San Jose Sharks 8:7 po predĺžení. Columbus je však prvým mužstvom, ktorý stratil päťgólové vedenie v tretej tretine a napokon vyhralo.