Vegas krok od Stanleyho pohára aj vďaka dvom gólom Stephensona vo štvrtom zápase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vegas krok od Stanleyho pohára aj vďaka dvom gólom Stephensona vo štvrtom zápase
Stephenson skóroval dvakrát vo štvrtom finálovom zápase.
Stephenson skóroval dvakrát vo štvrtom finálovom zápase.Profimedia
Hokejisti Vegas vyhrali vo štvrtom finálovom zápase NHL na ľade Floridy 3:2, vedú v sérii 3:1 a od zisku prvého Stanleyho pohára v histórii klubu ich delí jediné víťazstvo. K triumfu priblížil hostí Chandler Stephenson (29), ktorý strelil úvodné dva góly duelu a v play-off ich má na konte už desať. Golden Knights môžu sériu uzavrieť doma v noci z utorka na stredu piatym zápasom so začiatkom o 2:00.

Florida Panthers - Vegas Golden Knights 2:3

/stav série 1:3/

Hráči Vegas vstúpili do stretnutia aktívne. Úvodný nápor korunoval Stephenson, ktorý sa po prihrávke Zacha Whiteclouda dostal za obranu domácich a svoj nájazd zakončil medzi nohy Sergeja Bobrovského. Hra sa do konca prvej tretiny vyrovnala, ale skóre nie.

Prostredná tretina patrila hosťom. Tí síce nevyužili svoju jedinú presilovku v zápase, no napriek tomu sa dostali do vedenia 3:0. Stephenson zvýšil náskok milimetrovou strelou, po ktorej puk skončil v sieti za pomoci žŕdky. Tretiemu gólu nezabránil Gudas. Český obranca najskôr zblokoval strelu, ale len k nohám Karlssona, ktorý pohotovo doklepol puk do odkrytej bránky.

Floridu vrátila do hry nenápadná akcia. Montour nahodil puk od pravého mantinelu smerom na bránku, aby projektil po biliardovom odraze skončil za Adinom Hillom. Obrancovia Brayden McNabb a Shea Theodore sa ospravedlnili brankárovi Vegas, ale ten situáciu zobral s úsmevom.

Na začiatku tretej tretiny sa domáci vrhli do útoku a Barkov svojím prvým gólom v sérii zdramatizoval zápas. Kapitán tímu trafil strelou z pravého kruhu k bližšej tyčke. Florida hrozila najmä spred bránkoviska, tým ale otvárala aj zadné vrátka. V najväčšej šanci Vegas sa agilný Jonathan Marchessault dostal od Gudasa pozdĺž pravého mantinelu, ale prvýkrát vo finále neskóroval.

Domáci v predchádzajúcom súboji otočili stav 1:2 a vynútili si predĺženie, v ktorom rozhodli o svojom víťazstve. Tentoraz rovnaký scenár nezopakovali, hoci v posledných 17 sekundách hrali vabank šiestich proti štyrom. Po vyhratom vhadzovaní a strele vytvorili skrumáž pred Hillovou bránkou, ale hostia strely zastavili.

Oba tímy si udržiavali disciplínu a do konca riadneho hracieho času mali po jednom vylúčenom hráčovi. Hneď po siréne sa však na ľade strhla hromadná bitka. Najaktívnejší bol brankár Vegas Hill, ktorý niekoľkokrát zasiahol vyrážačkou a lapačkou Cartera Verhaegha a Sama Bennetta. Za domácich dostali desaťminútový trest Montour a Tkachuk, ktorý v tretej tretine vynechal niekoľko striedaní pravdepodobne pre zranenie.