Vegas potupilo Dallas poltuctom a zabojuje o svoj premiérový Stanley Cup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vegas potupilo Dallas poltuctom a zabojuje o svoj premiérový Stanley Cup
Hráči Vegas sa stali najlepším kádrom západu NHL.
Hráči Vegas sa stali najlepším kádrom západu NHL.
Profimedia
Západná konferencia NHL spoznala svoj najlepší tím aktuálneho ročníka. Po dominantnej výhre v šiestom finálovom meraní síl sa ním stali hokejisti Vegas Golden Knights a vo finále sa stretnú s rozbehnutou Floridou.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 0:6 / stav série: 2:4 - postúpilo Vegas

Prvé tri duely finálovej série západu vyhrali Golden Knights a vyzeralo to na ich hladký prienik do boja o trofej. Dallas sa ale dvomi víťazstvami skonsolidoval a mal v úmysle vynútiť si aj rozhodujúci zápas číslo sedem, no nestalo sa. Trofej Clarence S. Campbell Bowl tak smeruje do rúk mužstva z Nevady.

Do šiesteho stretnutia vstúpili lepšie hostia, ktorí v štvrtej minúte otvorili skóre. Po štrnástich odohraných minútach mali už trojgólový náskok, ten vydržal až do polovice súboja. Následne ho totiž zvýšil Jonathan Marchessault.

Pred záverečnou tretinou tak domácich čakala náročná úloha v podobe obratu. Tento scenár však ďalšími dvomi zásahmi zamietli hokejisti Vegas, svojmu protivníkovi nadelili "kanára". Nič na tom nezmenil ani návrat kapitána Stars Jamieho Benna, ktorý si odpykal dvojzápasový trest za krosček na Stonea.

Ruku k postupovému dielu pridal aj hosťujúci gólman Adin Hill, pripísal si druhé čisté konto v sérii a podieľal sa na tom, že Vegas si druhýkrát vo svojej krátkej histórii zahrá o Stanley Cup.