Winnipeg má nový klubový rekord, gólová dvojka Kopitar a Doughty s číslom 295

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Winnipeg má nový klubový rekord, gólová dvojka Kopitar a Doughty s číslom 295

Jets sa môžu pochváliť kvalitnou formou.
Jets sa môžu pochváliť kvalitnou formou.Profimedia
Hokejisti Winnipegu zvíťazili v noci na pondelok v NHL na ľade Arizony 6:2 a prekonali klubový rekord, keď v 29 zápasoch v sérii inkasovali tri alebo menej gólov. Jets sa po šnúre šiestich víťazstiev dostali s 56 bodmi na čelo Západnej konferencie i celej súťaže.

Winnipeg "valcuje" súperov, bodoval už v 12. stretnutí za sebou, hoci má náročný program - na výlete odohral na klziskách oponentov tretí duel v priebehu štyroch dní. Jets kraľujú lige, pritom im dlhodobo chýba kanonier Kyle Connor. V noci ich potiahol za triumfom dvojgólový Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers pridal gól a asistenciu.

Kanadský klub zdolal Arizonu tretíkrát v sezóne a v deviatom vzájomnom strete v rade. Môže sa pýšiť pevnou obranou, v deviatich vystúpeniach po sebe nedostal viac ako dva góly. Séria 29 duelov s tromi a menej inkasovanými zásahmi je šiesta najdlhšia v profiligovej histórii. Rekord v tomto smere drží Boston, ktorý v sezóne 1928/29 ťahal 44-zápasovú šnúru.

"Všetci hráči podali skvelý výkon. Toto je výsledok, keď makajú všetky štyri lajny, všetci šiesti obrancovia a každý jeden hráč tvrdo pracuje na tom, aby sme dostali puk z nášho obranného pásma," povedal pre zámorské médiá tréner Rick Bowness.

Naopak, prestalo sa dariť kalifornským tímom. Hráči Los Angeles podľahli domácemu Washingtonu 3:4 a prehrali piatykrát v sérii, z toho tretí raz v riadnom hracom čase. Päťzápasovú sériu neúspechov ťahá aj Anaheim, ktorý nestačil na Detroit a prehral 2:3.

Kings nepomohli ani dva góly Kevina Fialu a jeden presný zásah Adriana Kempeho. Na jeho góle sa podieľali veteráni Anže Kopitar a Drew Doughty, ktorí ako útočník a obranca mali prsty v rovnakom góle už 295-krát. V tejto štatistike predbehli na treťom mieste historického poradia Sidneyho Crosbyho a Krisa Letanga z Pittsburghu. Na väčšom počte zásahov sa pri kombinácii útočník + obranca podieľali len Wayne Gretzky s Paulom Coffeym (350) a Phil Esposito s Bobbym Orrom (306).