Asistencia Pospíšila body nepriniesla, Nemec si vytvoril nové osobné maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Asistencia Pospíšila body nepriniesla, Nemec si vytvoril nové osobné maximum

Aktualizované
Pospíšil si pripísal štvrtú asistenciu v ročníku.
Pospíšil si pripísal štvrtú asistenciu v ročníku.Profimedia
V programe NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Martin Pospíšil (24) si individuálne štatistiky obohatil o asistenciu, Calgary to však na body nestačilo. Šimon Nemec si užil bohatú porciu hokeja, ale ani jeho mužstvo sa z triumfu tešiť nemohlo.

Philadelphia - Calgary 3:2

Dvadsaťštyriročný Pospíšil prihral v 22. minúte na úvodný gól duelu Jonathanovi Huberdeauovi a pripísal si tak štvrtú asistenciu v prebiehajúcej sezóne NHL. Flames potom viedli aj 2:1, ale o triumfe domácich rozhodol v 43. minúte pri vlastnom oslabení Travis Konecny. Philadelphia ukončila sériu štyroch prehier po sebe, Calgary nenadviazalo na trojzápasovú víťaznú šnúru.

Slovenský útočník má v 27 zápasoch na konte štyri góly i asistencie. Proti Flyers odohral 8:07 min a okrem gólovej prihrávky zaznamenal aj jednu strelu, bodyček a plusový bod. Jeho krajan a spoluhráč Adam Ružička strávil na ľade 8:26 minúty.

Montreal - NY Rangers 4:3 sn

Po štyroch neúspechoch z ostatných piatich vystúpení privítali Canadiens na svojom ľade slušne rozbehnutých Rangers. Fanúšikovia v Bell Centre videli poriadnu dávku hokeja, ktorá ponúkla aj samostatné nájazdy. Jediným úspešným exekútorm tejto lotérie bol Cole Caufield, čím rozhodol o domácom triumfe. Američanov kolega z prvého útoku Juraj Slafkovský odohral 19:25 min., štatistiky si nevylepšil a pripísal si jeden mínusový bod. Po zdolaní lídra Východnej konferencie stráca Montreal na priečku zaručujúcu play-off päť bodov.

New Jersey - Vancouver 4:6

Práve ôsme miesto, o ktoré sa snaží Slafkovský so svojím tímom, momentálne patrí celku Devils. Káder okolo Šimona Nemca si ale v poslednom dueli nepolepšil a doma podľahol tímu Canucks. Postaralo sa o to najmä deväťbodové trio Quinn Hughes, J.T. Miller a Elias Pettersson. Prvý menovaný zaknihoval tri asistencie, zvyšní dvaja zástupcovia mužstva hostí obstáli s bilanciou 2+1. Slovenský obranca bol s viac 23:32 odohranými minútami najviac vyťaženým hráčom New Jersey, je to jeho nové osobne maximum v zámorskej profilige. Zaznamenal aj štyri zablokované strely, no kanadské body nezískal.

Ďalšie výsledky:

Colorado - Florida 4:8

Boston - Tampa 7:3

Columbus - Minnesota 3:4 pp

Pittsburgh - Buffalo 1:3

San Jose - Toronto 1:4

Carolina - St. Louis 1:2 sn

Dallas - Nashville 3:4

Edmonton - Ottawa 3:1

Vegas - NY Islanders 5:2