Záborský musel ísť po bitke na cétečko. Rozhodcovia majú chrániť hráčov, vraví Totter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Záborský musel ísť po bitke na cétečko. Rozhodcovia majú chrániť hráčov, vraví Totter

Záborský smeroval do nemocnice.
Záborský smeroval do nemocnice.Profimedia
Slovan Bratislava dosiahol vo štvrtom domácom zápase prvé víťazstvo. V piatok triumfoval v 9. kole Tipos Extraligy nad Popradom 7:2. Trénera "belasých" Vladimíra Ružičku (60) tešia tri body a verí, že hráčom narastie sebavedomie. Kouč hostí Aleš Totter (51) uviedol, že budúci týždeň nastanú zmeny v tíme.

Slovanisti prvýkrát dokázali vyhrať dve stretnutia za sebou, keď predtým uspeli na ľade Banskej Bystrice (5:2) a posunuli sa na 8. miesto. Na tlačovej konferencii po zápase domáci kormidelník uviedol:

"Mali sme dobrý pohyb a dosť šancí. Vedel som, že Poprad s tým bude chcieť niečo urobiť, čo sa aj stalo. Určite rozhodlo, že sme ubránili oslabenie 3 na 5. Potom sme dali ďalšie góly a dostali sme sa už do pohody. Som rád za tri body a dúfam, že hráčom narastie sebavedomie."

Kanadský útočník Brendan Ranford sa blysol aj v druhom stretnutí za "belasých" hetrikom a pridal asistenciu. Celkovo má na svojom konte 9 bodov (6+3). "Ide to veľmi dobre, puky končia v sieti a rozumiem si so spoluhráčmi. Celý tím hrá dobre, každý pracuje tvrdo. Fanúšikovia boli výborní a stáli za nami," konštatoval krídelník druhej formácie.

Darí sa aj Miroslavovi Preisingerovi, ktorý prišiel z "béčka". V stretnutí si pripísal dve asistencie: "Tretí rok som prišiel z B-tímu a začalo sa vyhrávať. Je to dobrý pocit. Mužstvu asi pomôže, ak sa zmenia nejakí hráči, prinesie to nový impulz. Klobúk dole pred Brendanom, je radosť s ním hrať, puky ho priťahujú. Vždy je na správnom mieste. Sme radi, že sme prvýkrát uspeli doma, bola celkom dobrá návšteva, ideme ďalej."

Popradčanom sa na ľade Slovana nedarí, prehrali piaty duel v rade. Naposledy sa tešili 21. februára 2021. "Zle sme vstúpili do zápasu, nešli nám nohy a robili sme veľa chýb. Zaslúžene sme prehrávali a mohlo to byť aj horšie. Cez prestávku sme sa zmobilizovali a dostali späť. Nevyšla nám presilovka o dvoch hráčov, bohužiaľ, kľúčové situácie naši lídri nezvládajú. Aj keď hráči bojovali, chýba im sebavedomie," vravel Totter a doplnil:

"S majiteľmi sme dohodnutí, že v utorok si zhodnotíme prvých 10 stretnutí a urobíme nejaké výmeny. Zatiaľ sme boli trpezliví, lebo máme víziu, ako pracovať, nerobíme to len na rok. Už včera sme mali míting, verím, že sa v pondelok a utorok urobia zmeny a nájdeme víťazné typy." 

Popradu patrí až 10. priečka.
Popradu patrí až 10. priečka.Flashscore

Necelých šesť minút pred koncom sa strhla bitka medzi viacerými hráčmi. Alex Výhonský a Ben Betker zhodili rukavice a potom sa pridali ďalší. Prišlo k stretu medzi Tomášom Záborským a Samuelom Petrášom. Domáci útočník zhodil súpera na ľad, ktorý sa zranil a museli ho odniesť na nosidlách. Podľa informácií od popradského tímu mal Záborský absolvovať CT vyšetrenie.

"Po prvé, rozhodcovia majú na ľade chrániť hráčov. Tomáš je jedným z kľúčových hokejistov a prináša do organizácie srdce. Na nič si nespomína, má otras mozgu. Má nejaký problém s chrbtom, ale nechcem hovoriť za doktorov. Uvidíme, ako dopadnú vyšetrenia," vyjadril sa popradský kouč.

"Ešte som nikdy nevidel, aby hráč takto skončil na ľade. Veríme, že na tom bude dobre," pridal sa k svojmu lodivodovi Max Gerlach.