Jubileum oslávili výhrou v derby. Kmeč: Diváci to vyhecovali, išlo sa za hranu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jubileum oslávili výhrou v derby. Kmeč: Diváci to vyhecovali, išlo sa za hranu

Zvolenčania si svoj ľad ustrážili.
Zvolenčania si svoj ľad ustrážili.TASR
Hokejisti Zvolena vyhrali siedmy z deviatich odohraných duelov v extralige a bodovali v ôsmom stretnutí sezóny. V piatok na domácom ľade pokorili v pohronskom derby Banskú Bystricu 6:3. Výhra o tri góly sa nerodila jednoducho, zápas bol dlhý čas vyrovnaný, rozuzlenie prišlo až v samom závere.

Triumf nad Banskou Bystricou hodnotil asistent zvolenského trénera Andrej Kmeč, pre ktorého to bol spolu s kolegom Petrom Oremusom 200. zápas na lavičke tímu spod Pustého hradu.

"Bolo to klasické derby, veľa súbojov, rýchly hokej. Zápas sa lámal v časti, keď súper odskočil na jeden gól, no my sme stále verili v náš systém a hru. Napokon sme Bystricu zlomili. Paradoxne sme dali gól v oslabení, ktorý nám veľmi pomohol. Záver sme si ustrážili," uviedol Kmeč a dodal:

"Bol to ťažký zápas o detailoch, my sme ho oddreli od prvého do posledného hráča. Derby malo pred štyrmi tisíckami divákov iný náboj. Hokej bol lepší aj vďaka búrlivej atmosfére, diváci vyhecovali hokejistov, ktorí išli viac za hranu ako obyčajne." 

Zo šiestich gólov Zvolena zaknihovala až päť Viedenského formácia s dvojgólovými krídlami Zuzinom a Marcinekom. "Dnes vyčnieval náš tretí útok s piatimi zásahmi, ale bol to tímový výkon. Do príležitostí sa dostali aj vďaka iným formáciám, ktoré unavili súpera," myslel si asistent lodivoda a vyjadril sa aj k výkonu novica 26-ročného Miroslava Muchu, pre ktorého to bol prvý extraligový duel v slovenskej súťaži po dlhej anabáze v zámorí:

"Na prvý zápas hral dobre. Prišiel k nám na hosťovanie z krátkeho pôsobenia v Liberci, kde toho veľa neodohral. Ukázal niektoré veci, ktoré od neho čakáme, veľmi dobre sa chytil toho, čo chceme hrať. Bude sa len zlepšovať."

Banskobystričanov zlomili v derby dve až tri situácie. V druhej tretine vylúčenie centra Bíreša do konca zápasu a následné bránenie sa v dlhej päťminútovej presilovke, potom v tretej časti neuznaný gól na 2:3 a inkasovaný zásah na 4:2 v oslabení.

"Bol to dobrý duel. Keď sme ubránili dlhú presilovku súpera, tak sme mali získať momentum na našu stranu, ale ubralo nám to sily a nepodarilo sa to. Bojovali sme, dokázali sme sa na súpera dotiahnuť, znížiť skóre, ale nevyhrali sme. S výkonom som pomerne spokojný, len výsledok nie je priaznivý," hodnotil prehru kouč Doug Shedden.

Kormidelník sa vyjadril aj k novej 33-ročnej posile Lukeovi Adamovi, ktorý odohral v NHL 90 zápasov: "Bude lepší, očakávania od neho sú vysoké. Mal by byť veľmi dobrý hráč tejto ligy, ale má za sebou málo času s nami, takže mu ho treba dať čas a zlepší sa."

Strelci duelu vo Zvolene
Strelci duelu vo ZvoleneFlashscore