Banská Bystrica získala výraznú posilu, do tímu prichádza Kanaďan so skúsenosťami z NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica získala výraznú posilu, do tímu prichádza Kanaďan so skúsenosťami z NHL

Adam odohral v NHL celkovo 90 zápasov.
Adam odohral v NHL celkovo 90 zápasov.Profimedia
Kanadský útočník Luke Adam (33) sa stal hráčom HC 05 Banská Bystrica, s ktorým sa dohodol na spolupráci do konca aktuálnej sezóny. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke.

Rodák z kanadského mesta St. John's bol do NHL draftovaný Buffalom v roku 2008 už v druhom kole. Celkovo za Sabres a Blue Jackets odohral 90 zápasov, v ktorých strelil pätnásť gólov a pridal jedenásť asistencií. Na začiatku aktuálneho ročníka si krátko vyskúšal českú extraligu v drese Plzne. Predtým pôsobil sedem sezón v nemeckej DEL-ke, kde postupne obliekal dresy Mannheimu, Düsseldorfu, Norimbergu, Iserlohnu a Straubingu.

Najúspešnejší bol jeho angažmán v Mannheime, keď nazbieral v základnej časti 38 bodov (16+22), v play-off pridal 13 bodov v 14 dueloch a prispel tímu k zisku majstrovského titulu. V sezóne 2009/10 získal po boku Alexa Pietrangela, Taylora Halla či Jordana Eberleho s "javorovými" listami striebornú medailu na juniorskom svetovom šampionáte.

Luke Adam vtedy s ôsmimi bodmi patril k najproduktívnejším hráčom šampionátu. Zahral si napríklad aj Ligu majstrov či Spengler Cup: "Očakávania od neho sú veľké. Verím, že sa rýchlo adaptuje v našom tíme ako aj v lige a bude pre nás rozdielovým hráčom," povedal banskobystrický športový manažér Ľuboš Pisár.

"Myslím, že ostatným vysielame signál, nakoľko získavame hráča, ktorý bude hviezdou tejto ligy. S tým, čo má za sebou a kde hrával, zrejme bude prevyšovať súťaž. Je skvelé, že majitelia klubu to pomohli urýchliť a mohli sme ho podpísať. Poznám ho asi od dvoch rokov, jeho otec a ja sme boli veľmi dlhú dobu najlepšími priateľmi a stále sme dobrí kamaráti. Samozrejme, sledoval som Lukeovu kariéru a získavame v ňom hviezdneho hráča, ktorý náš tím určite zlepší," vyjadril sa hlavný tréner Doug Shedden.

Z Banskej Bystrice naopak odchádza obranca Olivier Dame-Malka, ktorý bol na mesačnej skúške.