Slovan vyhral, päť bodov Ranforda. Hetriky Záborského a Bučeka uťali série prehier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vyhral, päť bodov Ranforda. Hetriky Záborského a Bučeka uťali série prehier

Aktualizované
Buček pomohol k triumfu Nitry v Humennom hetrikom.
Buček pomohol k triumfu Nitry v Humennom hetrikom.TASR
Hokejisti HK Poprad vyhrali v úvodnom zápase 8. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Michalovciam a pretrhli sériu štyroch prehier. Slovan uspel na ľade Banskej Bystrice. Pri každom jeho góle bol navrátilec Branden Ranford (31).

HK Poprad - HK Dukla Michalovce 5:2

Michalovce vyhrávali o dva góly, ale z bodov sa netešia. Poprad prerušil sériu štyroch prehier. Hetrikom sa blysol Tomáš Záborský, dve asistencie zaznamenal Dmowski, ktorý má po dvoch stretnutiach na konte už štyri body. Zdá sa, že sa rozbehol aj Gerlach, pretože skóroval druhý raz po sebe a pridal dve asistencie. Rozhodla tretia tretina, kedy sa "kamzíci" presadili v štyroch prípadoch. Štyri góly Popradu padli v presilovke, jeden do prázdnej brány. Michalovce prehrali piaty z uplynulých siedmich duelov.

HC 05 Banská Bystrica - Slovan Bratislava 2:5

Kanadský útočník Brendan Ranford debutoval po návrate do Slovana a okamžite naplno zažiaril, pretože otvoril skóre stretnutia a v prvej tretine pridal aj druhý gól. V predposlednej minúte dokonal hetrik a stretnutie ukončil s bilanciou 2+2, takže bol pri každom presnom zásahu svojho tímu. Findlay aj Minárik mali bilanciu 1+1. Obranca Lalonde má po troch dueloch tri asistencie. Banská Bystrica ukončila šnúru piatich výhier v rade. Nestačila im ani forma Velu (1+1) a Turnbulla (0+2). Prvú prehru zaknihoval brankár Krošelj.

HC Nové Zámky - HK 32 Liptovský Mikuláš 6:3

Nové Zámky sa po tretej výhre v rade dostali na druhé miesto tabuľky a potvrdili skvelú ofenzívu, celkovo strelili už 36 gólov, čo je priemer 4,5 na jeden zápas. Útočník Marc-Olivier Roy sa vďaka gólu a asistencii dostal na prvé miesto produktivity celej súťaže (4+9). Loggins sa postaral o siedmy gól, pred sebou má len dvoch hráčov. Ruský útočník Liptákov Alexander Avcin v nedeľu dva razy skóroval, momentálne disponuje deviatimi gólmi. Rovnako ako zvolenský Zuzin. Liptovský Mikuláš prehral tretí z ostatných štyroch stretnutí.

Dukla Trenčín - HK Spišská Nová Ves 3:5

Spišská Nová Ves výhrou v Trenčíne potvrdila prvé miesto, kde má 19 bodov, o jeden viac ako Nové Zámky. Dvakrát sa presadil Džugan, jednu asistenciu si pripísal Drábek, ktorý pred niekoľkými dňami putoval v rámci výmeny za Giľáka práve z Trenčína na Spiš. Vo výbornej forme pokračuje Majdan (0+2) a rovnako tak Kerbashian. Ten sa pripojil k hosťom len nedávno, po druhom zápase má už tri prihrávky. Premiérové góly v sezóne zaznamenali Beaudry a Bortňák.

HC 19 Humenné - HK Nitra 2:4

Nitra vyhrala iba druhýkrát v sezóne. Na ľade nováčika sa o to výraznou mierou podpísal útočník Samuel Buček, pretože sa postaral o hetrik. "Corgoni" sa zároveň dostali práve pred Humenné na predposledné miesto tabuľky a ukončili sériu troch prehier. Zápas pri Laborci sa lámal v prostrednej tretine. Najskôr domáci v jej úvode vyrovnali zásluhou ruského obrancu Kirilla Diakova, no keď o 5 minút na to sa po kurióznom odraze puku presadil Jakub Lacka, na koni boli znova hostia.

Humenné vyrovnané skóre nedokázalo na dlhší čas udržať ani po ukážkovom premenenom samostatnom nájazde Vadima Pereskokova. Dve minúty pred druhým klaskónom poslal do vedenia Nitru Samuel Buček. Aj napriek veľkému tlaku Zemplínčanov v samom závere si zverenci trénera Antonína Stavjaňu na čele s brankárom Kašíkom výsledok postrážili. Skóre na konečných 2:4 už len skorigoval gólom do prázdnej brány Buček, ktorý v zápase źavŕšil hetrik.

HC Košice - HKM Zvolen 4:5 sn

Hostia mali lepší vstup do zápasu a k vydarenej prvej tretine im pomohla aj päťminútová presilovka po vylúčení Bartoša. V nej Langkow zblízka otvoril skóre - 0:1. Prvou početnou výhodou v zápase nepohrdli ani domáci a v Lunter v 15. minúte prekonal Kupského - 1:1. Hostia získali náskok späť po 17 sekundách, keď chybu v defenzíve domácich zužitkoval Zuzin. Od 19. minúty viedli hostia o dva góly, keď domáci obranca Zech stratil puk a Bondra skóroval po úniku - 1:3.

Hostia doplácali na vylúčenia a krátko po dvojnásobnom oslabení zakončil pokračujúci tlak Košičanov Bartánus, ktorý dosiahol svoj prvý gól v sezóne a gólový účet v sezóne si krátko na to otvoril aj Chovan - 3:3. Zaskočení hostia si vzápätí nedali pozor na Lampera, ktorého našiel šikovnou prihrávkou spoza bránky Šimun - 4:3. V 58. minúte sa hostia dočkali vyrovnania po strele Colea Hultsa.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore