Udalosti Tipos Extraligy: Nevídaná postupka Bystrice, liptovskí králi a zámocká ofenzíva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Nevídaná postupka Bystrice, liptovskí králi a zámocká ofenzíva

Zdá sa, že v Banskej Bystrici si všetko sadlo podľa predstáv vedenia aj hráčov.
Zdá sa, že v Banskej Bystrici si všetko sadlo podľa predstáv vedenia aj hráčov.HC 05 Banská Bystrica
Tipos Extraliga pokračuje v rýchlom tempe a ak nás o niečom doterajší priebeh sezóny presvedčil, tak o fakte, že rovnako ako v predošlom ročníku, aj teraz bude všetko nesmierne vyrovnané. Každý môže poraziť každého, čo prinesie veľmi zaujímavé súboje a drámu až do konca základnej časti.

Menší problém ten najväčší nevyriešil

Poprad sa doteraz nemohol spoliehať na svojich legionárov, pretože tí za šesť kôl zaznamenali dokopy iba päť kanadských bodov. Gerlach dokonca raz na súpiske pre výkonnosť chýbal a Dmowski laboroval so zdravotnými problémami. Tento fakt sa síce zmenil, lenže v Liptovskom Mikuláši "kamzíci" aj tak prehrali štvrtý zápas po sebe a znova klesli tabuľkou.

Spomínaných päť bodov však legionári získali. Dva navrátilec Dmowski pri súťažnom debute za Poprad, prvý gól strelil Gerlach, najproduktívnejší hráč predošlého ročníka a dvomi asistenciami k dvom presným zásahom prispel Coulter. Nie rovnaký, ale podobný prípad je Nitra. Tá spravila zmeny a Harper pri debute strelil gól, Jackson dva razy prihral. Takisto to však k bodom v Spišskej Novej Vsi nepomohlo.

Výsledky 7. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 7. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Novozámocká ofenzíva

Nové Zámky sa stali prvým tímom tejto sezóny, ktorý zaznamenal 30 gólov. Na túto métu sa dostalo piatmi zásahmi do siete Humenného. Ako jediný tím sa môže pochváliť autormi dvoch hetrikov. Na nedávny počin Mamčicsa nadvizal v piatok Tomáš Mikúš. "Býci" disponujú rovnako ako Liptovský Mikuláš tromi hokejistami s desať alebo viac bodmi. Tie získali Marc-Olivier Roy (3+8), Patrik Števuliak (3+8) a Troy Loggins (6+4). Okrem toho Zámčania inkasovali len štrnásťkrát, najmenej v lige a skóre 30:14 sú najlepšími v súťaži. V tabuľke je z toho tretie miesto, bod za Zvolenom a Spišskou Novou Vsou.

Skvelá forma Banskej Bystrice

Po dvoch prehrách na úvod sezóny neboli výhliadky Banskej Bystrice ideálne, ale odvtedy prišlo rapídne zlepšenie výkonov a päť výhier po sebe. Razom sú "barani" tímom s najlepšou formou. Počas posledného obdobia získali plný počet 15 bodov, vyprofilovali sa im ofenzívni lídri a zlepšili predovšetkým to najpodstatnejšie - defenzívu. Kritizovaní boli brankári, ale Belányi chytil skvelú formu a Terva nahradil skúsený Krošelj, ktorý pri debute v piatok na ľade Michaloviec udržal čisté konto.

Zverenci trénera Sheddena poskladali nesmierne zaujímavú a nevídanú postupku. Každým zápasom inkasujú menej gólov. Na začiatku ich päťzápasovej série to boli štyri zásahy (Humenné, 6:4), potom tri (Poprad, 4:3), dva (Nové Zámky, 3:2), jeden (Liptovský Mikuláš, 3:1) a nakoniec žiadny (Michalovce, 4:0). Celkovo 26 strelených gólov je tretia najlepšia ofenzíva. Žiari najmä zámorská formácia Wilkins (2+8), Vela (6+3) a Turnbull (4+5). Formu majú aj Gašpar (5+3) či Bíreš (4+2). V nedeľu príde pod Urpín Slovan.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Traja králi z Liptova

Liptovský Mikuláš strelil zatiaľ 22 gólov a až na šestnásť z nich sa priamo podieľal aspoň jeden z trojice Alexander Avcin (7+3), Martin Réway (1+9) a Mitch Miller (3+8). Len šesť presných zásahov padlo bez ich zásluhy, čo je najlepší počin v celej lige. Lídri ofenzívy sú jasne daní. V tejto maličkej skupine hráčov sa skrýva obrovská sila.

Avcin strelil ako jediný hráč dva hetriky, celkovo ich aktuálna sezóna videla šesť a viac gólov má na konte len Zuzin (8). Miller je na delenom druhom mieste produktivity a zároveň najvyššie postaveným obrancom, zatiaľ čo Réway dáva pravidelne hre Liptákov myšlienku a genialitu. Má to však aj háčik. Ak ich súperi dokážu eliminovať, zatiaľ to nemá kto ďalší zobrať na seba.

Hráč kola: Gašper Krošelj

Dva hetriky aj štvorbodový Wilkins, ale ocenie pre Hráča kola smeruje do Banskej Bystrice, ktorá vyhrala 4:0 veľkou zásluhou slovinského brankára Gašpera Krošelja, ktorý pri debute udržal čisté konto a pripísal si až 46 úspešných zákrokov.

"Barani" sa na začiatku ročníka trápili v defenzíve a nepodržali ich gólmani, no Filip Belányi chytil skvelú formu a po odchode Terva sa v klube jeho náhradou rozhodne nepomýlili.

Program ďalšieho kola Tipos Extraligy.
Program ďalšieho kola Tipos Extraligy.Flashscore