Ranford strelil ďalší hetrik, výborný zápas Daugavinša. Zuzin rozhodol derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ranford strelil ďalší hetrik, výborný zápas Daugavinša. Zuzin rozhodol derby
Aktualizované
Najvyššia hokejová súťaž pokračovala 9. kolom.
Najvyššia hokejová súťaž pokračovala 9. kolom.Profimedia
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v zápase 9. kola hokejovej Tipos Extraligy proti Popradu. Michalovce doma uspeli proti Novým Zámkom. Spišská Nová Ves zdolala majstrovské Košice a potvrdili prvé miesto v tabuľke.

Slovan Bratislava - Poprad 7:2

Skóre stretnutia otvoril svojím prvým gólom v sezóne útočník Török, ale znova žiaril kanadský krídelník Brendan Ranford. Ten pri svojom debute minulú nedeľu strelil tri zásahy a na dva prihral, tentoraz mal štatistiku 3+1, takže sa postaral o druhý hetrik po sebe. Počas dvoch duelov už strelil šesť gólov a pridal tri asistencie. Rovnakú bilanciu zaznamenali aj Brown a Minárik, dve asistencie mal Findlay.

Skúsený center Preisinger naskočil do druhého duelu, získal už tri asistencie. Za Poprad strelil štvrtý gól v druhom zápase v rade Záborský, ale jeho tím prehral piaty z uplynulých šiestich duelov. Dmowski má po troch stretnutiach bilanciu 1+4. Slovan uspel druhý raz po sebe, čo sa mu v tomto ročníku ešte nepodarilo.

Člen predstavenstva Pavol Hofstädter odovzdal pred duelom domácemu kapitánovi Michalovi Sersenovi symbolický dres, pretože odohral 500 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Tridsaťsedemročný obranca dosiahol tento míľnik počas minulého týždňa.

Michalovce - Nové Zámky 2:1

Michalovce ukončili krátku sériu dvoch prehier. K trom bodom ich nasmeroval Daugavinš, ktorý strelil oba góly svojho tímu, víťazný v oslabení. Celkovo má na konte sedem kanadských bodov. Za hostí sa presadil iba Tomáš Mikuš, bol to jeho piaty presný zásah v prebiehajúcom ročníku.

Spišská Nová Ves - Košice 3:2

Kerbashian sa vrátil do Spišskej Novej Vsi vo veľkom štýle. Kanaďan má po treťom stretnutí celkovo bilanciu 1+4. Dvakrát asistoval aj Ališauskas, Majdan skončil duel s bilanciou 1+1. Raz prihrával Archambault, celkovo má na konte 14 bodov, prišiel však o pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže. Spišská Nová Ves potvrdila prvé miesto v tabuľke, kde má 22 bodov. Vyhrala tretí raz v rade. Košice neuspeli druhýkrát po sebe.

Liptovský Mikuláš - Humenné 4:1

Ruský útočník Avcin sa ako druhý hráč dostal na métu desiatich gólov v tejto sezóne Tipos Extraligy, jeho zásah proti Humennému padol v presilovke a bol aj víťazný. Pridal aj asistenciu. Hneď dve zaznamenal Miller, celkovo má trinásť bodov a naďalej je najproduktívnejším obrancom súťaže. Liptáci vyhrali len druhý z uplynulých piatich duelov, nováčik klesol treťou prehrou v rade späť na posledné miesto.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Zvolen - Banská Bystrica 6:3

Prvé horehronské derby ovládol na domácom ľade Zvolen, hrdinom sa stal Peter Zuzin, ktorý získal až štyri body a s celkovo šestnástimi je na čele tabuľky produktivity. Celkovo zaznamenal už jedenásť gólov, takže je najlepším strelcom súťaže. Za hostí debutoval kanadský útočník Adam, pripísal si jednu asistenciu. Dvakrát sa presadil Vela, dva body mal Turnbull (1+1). 

Nitra - Trenčín 6:3

Nitra strelila tri góly v presilovkách, vyhrala tretí zápas a na predposlednom mieste má trojbodový náskok pred Humenným. Kanaďan Harper mal bilanciu 1+1 a po troch dueloch už strelil dva góly, pridal dve asistencie. Premiérový zásah za Nitru zaznamenal Jackson, presadil sa hneď dvakrát. Buček strelil štvrtý gól v ostatných dvoch dueloch. Trenčínu nepomohli ani dva góly Pietronira, ktorý celkovo získal už osem bodov (4+4).