Dvojgólový Chromiak pri výhre Kingstonu, presadil sa aj Dvorský. Trio Slovákov s asistenciami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Chromiak pri výhre Kingstonu, presadil sa aj Dvorský. Trio Slovákov s asistenciami

Chromiak prispel k 11-gólovému večeru.
Chromiak prispel k 11-gólovému večeru.Profimedia
V nižších zámorských hokejových súťažiach sa bodovo darilo piatim slovenským mladíkom. Najviac zažiaril Jakub Chromiak (18), ktorý sa pod výhru Kingstonu Frontenacs v OHL podpísal dvomi presnými zásahmi. Jozef Viliam Kmec (20) sa vo WHL blysol tromi asistenciami.

Kingston - Barrie 7:4 

Duel tabuľkových susedov sa odohral na ľade tímu Frontenacs - mužstvo zo siedmej priečky Východnej konferencie OHL hostilo protivníka z ôsmeho miesta. Dôležitú bitku zvládli vyhrať domáci, k čomu dvomi presnými zásahmi prispel aj Jakub Chromiak. Jeho prvý gól v zápase bol zároveň víťaznou ranou. Pre mladého obrancu to boli v 37. vystúpení sezóny trefy s poradovými číslami štyri a päť. Na svojom konte má aj 11 asistencií. Po súboji bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu.

Svoj bohatý gólový účet v OHL si rozšíril Dalibor Dvorský. V stretnutí Guelph Storm a Sudbury Wolves padali všetky góly až v poslednej tretine. O jeden z nich sa postaral práve Dvorský a podieľal sa na výhre 4:1. V 38 stretnutiach nazbieral bilanciu 31+28.

Filip Mešár si pripísal 16. asistenciu v aktuálnom ročníku AHL. Jeho Kitchener uspel na ľade Peterborough v pomere 6:2. Zbierku gólových prihrávok si obohatil aj Samuel Honzek, ktorý k výhre Vancouveru Giants 6:3 prispel dvomi asistenciami. Z doterajších 22 ligových predstavení WHL vyťažil bilanciu 8+16.

Tretím do partie prihrávačov sa stal Jozef Viliam Kmec. V 45. súboji sezóny WHL zaknihoval až tri gólové asistencie, čím napodobnil svoj výkon z 30. septembra 2023. Prince George Cougars triumfovali doma proti Seattlu Thunderbirds 8:1 a zabezpečili si účasť v play-off. Pri mene Kmeca svieti sedem gólov a 20 asistencií.