Pocta košického hokeja pre legendárny útok. Sieň slávy privíta bratské trio Lukáčovcov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pocta košického hokeja pre legendárny útok. Sieň slávy privíta bratské trio Lukáčovcov

Ikonický útočník sa dočká veľkej chvíle.
Ikonický útočník sa dočká veľkej chvíle.TASR
HC Košice uvedú do svojej Siene slávy bratov Imricha, Jozefa a Vincenta Lukáčovcov. Trio útočníkov pôsobilo v košickom A-mužstve v rokoch 1971 až 1985. Slávnostný ceremoniál je naplánovaný na piatok 8. marca pred extraligovým zápasom Košíc s Trenčínom, informoval klub na oficiálnej stránke.

Najslávnejší z bratského tria Lukáčovcov Vincent vhodil pred nedeľňajším súbojom Košičanov s Michalovčanmi čestné buly a od vedenia klubu prijal gratulácie k nedávnemu životnému jubileu 70 rokov. Výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma mu udelil slávnostný dekrét o nominácii bratov Lukáčovcov do Siene slávy košického hokeja za ich významný prínos počas hráčskej a trénerskej kariéry. Súčasťou slávnostného ceremoniálu bude vyvesenie vlajky legendárneho útoku pod strop košickej Steel arény.

“Príbeh bratov Lukáčovcov je neopakovateľný a navždy zapísany do histórie košického hokeja. Je nemožné predstaviť si košický tím v 70-tych rokoch bez tohto legendárneho útoku. Rodáci z Košíc zasvätili svoju kariéru mestu, v ktorom vyrastali a sme veľmi radi, že budeme môcť vzdať úctu a poďakovanie ich hráčskej i trénerskej kariére,” uvádza klub na svojom webe.

Súrodenci tvorili vôbec prvú slávnu ofenzívnu formáciu zloženú z troch bratov. Ikonické trio si spolu zahralo v šiestich sezónach a bolo značnou streleckou silou mužstva. Útok bol známy po celom Československu. Vincent preslávil rodinné priezvisko aj vo svete - vo farbách národného tímu získal striebro na ZOH (1984) a MS 1982 aj 1983. Okrem toho má na konte aj ligový titul a zlato z MS. 

Vincent Lukáč nedávno oslávil životné jubileum.
Vincent Lukáč nedávno oslávil životné jubileum.TASR