Udalosti Tipos Extraligy: Poprad siaha na rekord, Humenné je jeden zápas od vypadnutia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Poprad siaha na rekord, Humenné je jeden zápas od vypadnutia
Michalovčania opäť uspeli v Košiciach.
Michalovčania opäť uspeli v Košiciach.TASR
Nedeľné 45. kolo Tipos Extraligy bolo znova veľmi zaujímavé a bohaté na dôležité momenty. Flashscore Správy ho mapujú v tradičných udalostiach.

Poprad môže vyrovnať rekord sezóny

Poprad potvrdzuje výbornú formu, vyhral už jedenásty raz po sebe, čím atakuje rekord tejto sezóny. Michalovce totiž ťahali od polovice novembra do záveru decembra šnúru 12 výhier. "Kamzíci" uspeli 4:1 na ľade Nových Zámkov, teraz ich navyše čaká domáci duel s Liptovským Mikulášom, v ktorom budú jasným favoritom, takže vyrovnanie rekordu je na dosah. Ak by sa to podarilo, tak stanoviť nové najvyššie číslo budú mať šancu v nedeľu práve proti Michalovciam. Poprad počas tohto úspešného obdobia síce ani raz neudržal čisté konto, ale až sedemkrát inkasoval iba jeden gól. Len raz v jeho sieti skončili viac ako dva puky.

Výsledky nedeľného 45. kola.
Výsledky nedeľného 45. kola.Flashscore

Humenné si už nemôže dovoliť zaváhať

Posledné Humenné má päť kôl pred koncom o deväť bodov menej ako predposledné Nové Zámky. Hrá sa pritom už iba o 15 bodov. Navyše v piatok sa dva momentálne najhoršie tímy postavia proti sebe. Nováčik musí zabodovať naplno, inak je rozhodnuté. Ak by totiž Novozámčania na východnom Slovensku uspeli, budú mať 12-bodový náskok a keďže disponujú lepšími vzájomnými zápasmi (5:2, 4:5, 2:1 pp), tak ich už Humenné nebude môcť predskočiť. Navyše, aj keby nováčik vyhral, tak skreše stratu na iba šesť bodov, takže potrebuje nazbierať aspoň sedem bodov proti Nitre, Liptovskému Mikulášu, Trenčínu a Michalovciam, pričom "býci" musia zbierať prehry.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Michalovce vo forme

Poprad má momentálne na čele deväťbodový náskok pred druhým i tretím miestom, pretože Michalovce aj Spišská Nová Ves sú na tom rovnako. Dukla preskočila "rysov" po výhre 3:2 nad Košicami, tie sú štvrté. Síce sú len tri body pred Nitrou, ale zdá sa, že prvé štyri pozície na konci základnej časti obsadia tímy z východného Slovenska. Dá sa tak povedať, že stíhacia jazda pokračuje. Veľmi dôležité bude aj postavenie na druhom až štvrtom mieste. Dopadnúť to môže ešte všelijak. Michalovce ale majú výhodu duelu proti Trenčínu, ktorý bol v piatok zrušený. Momentálne ťahajú sériu šiestich výhier po sebe, pod trénerom Valtonenom ešte nestratili ani bod.

Hráč kola: Marek Hecl

Útočník "rytierov" bol hlavnou postavou pri výhre Zvolena nad Nitrou. Strelil úvodné dva góly svojho tímu, na tretí prihral a počas nájazdovej lotérie ako jediný dokázal skórovať, čím zariadil výhru pre svoj tím. Zvolenčania majú na šiestom mieste tabuľky o tri body viac ako siedma Banská Bystrica a disponujú reálnou šancou na to, aby sa vyhli predkolu. Hecl zažil svoj najlepší zápas v seniorskej kariére. Hetrik už síce zaznamenal, avšak štyri body za jeden duel ešte nikdy nemal.

Program piatkového 46. kola.
Program piatkového 46. kola.Flashscore