Mišiak mení v zámorí klub, pôjde po stopách McDavida či Černáka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mišiak mení v zámorí klub, pôjde po stopách McDavida či Černáka

Mišiak bude hrať za Erie Otters.
Mišiak bude hrať za Erie Otters.Profimedia
Mladý slovenský útočník Martin Mišiak (18) bude v sezóne 2023/24 nastupovať za americký klub Erie Otters v kanadskej juniorskej súťaži OHL.

Šikovného hokejistu si v nedávnom drafte do NHL vybralo v druhom kole z celkového 55. miesta Chicago Blackhawks. Rodák z Banskej Bystrice už počas sezóny 2021/22 odohral celkovo 46 stretnutí za áčko Nových Zámkov v Tipos Extralige, získal desať bodov. Ďalších 29 duelov s rovnakým počtom bodov zaknihoval v predošlom ročníku.

Po majstrovstvách sveta juniorov posilnil Youngstown Phantoms hrajúci USHL, s ktorým sa tešil zo zisku majstrovského titulu a zdvihol nad hlavu Clark Cup. Prispel k nemu ôsmimi gólmi a devätnástimi asistenciami v priebehu 27 stretnutí.

Erie si Mišiaka vybral ako jednotku "import draftu" do juniorských súťaží pod hlavičkou CHL. Otters získali napríklad aj talentovaného obrancu Matthewa Schaefera. V minulosti za tento klub hrávali Connor McDavid či slovenský obranca Erik Černák. Z ďalších známych mien to sú Alex DeBrincat, Dylan Strome alebo Ryan O'Reilly.