Nový slovenský rekord v OHL. Dvorský pridal ďalšie góly a postaral sa o historický zápis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nový slovenský rekord v OHL. Dvorský pridal ďalšie góly a postaral sa o historický zápis
Dvorský je v parádnej fazóne.
Dvorský je v parádnej fazóne. Profimedia
Dalibor Dvorský (18) sa v nočnom zápase OHL dvoma presnými zásahmi a asistenciou podieľal na víťazstve Sudbury Wolves na ľade Niagary IceDogs. Svoje gólové konto v tejto sezóne navýšil na číslo 45, čím vytvoril nový slovenský rekord v OHL. Kanadské štatistiky si v zámorí vylepšili aj ďalší Slováci.

Niagara IceDogs - Sudbury Wolves 2:9

Dvorský prekonal zápis krajana Martina Chromiaka, ktorý v ročníku 2021/22 skóroval v drese Kingston Frontenacs v kanadskej juniorskej súťaži 44-krát. Mladý center potvrdil skvelú formu, bodoval už v 14. zápase za sebou. V prebiehajúcom ročníku OHL v 51 dueloch základnej časti nazbieral 88 bodov - 45 gólov a 43 asistencií.

Hokejista draftovaný klubom St. Louis je najlepším strelcom mužstva Sudbury a tretím najproduktívnejším hráčom tímu. Wolves celkovo odohrali 67 súbojov, na lídra Východnej konferencie z Oshawy strácajú už len štyri body.

V AHL pomohol Marián Studenič dvoma asistenciami k víťazstvu Coachelly Valley Firebirds nad Texasom Stars 4:2. Zaznamenal aj dva plusové body a vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia. Dvadsaťpäťročný útočník má po 54 dueloch sezóny na konte 39 bodov (14+25).

Strelecky sa v noci na nedeľu presadil aj Martin Mišiak, ktorý gólom rozhodol o víťazstve Erie Otters nad Kitchener Rangers 4:3 po predĺžení. Stal sa prvou hviezdou duelu, zaznamenal 23. gól v sezóne. Filip Mešár v drese hostí nebodoval vo štvrtom dueli v rade.

V QMJHL strelil Peter Repčík svoj 30. zásah v aktuálnom ročníku a pomohol Drummondvillu Voltigeurs k výhre 4:2 nad Baie-Comeau Drakkar. Víťazný gól dal už v treťom vystúpení za sebou. Vo WHL zaznamenal asistenciu Samuel Honzek, jeho tím Vancouver Giants prehral s Kelownou Rockets 2:5.

V USHL zvíťazil Dubuque Fighting Saints nad Green Bay Gamblers aj vďaka dvom asistenciám Juraja Pekarčíka. Hosťom nestačili ani gól a asistencia Libora Nemca.