Víťazný gól Mešára okorenený dvomi asistenciami, bodovali aj ďalší štyria Slováci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazný gól Mešára okorenený dvomi asistenciami, bodovali aj ďalší štyria Slováci

Mešár znovu zažil trojbodový duel.
Mešár znovu zažil trojbodový duel.Kitchener Rangers
Filip Mešár (20) sa blysol v noci na sobotu gólom a dvoma asistenciami v kanadskej juniorskej súťaži Ontario Hockey League (OHL). Prispel tak k vysokému víťazstvu svojho Kitcheneru. Individuálne body si pripísali aj ďalší štyria slovenskí hokejisti z nižších zámorských líg.

Kitchener - Sarnia 7:3

Rangers triumfovali piatykrát v rade. Mešár ukončil sedemzápasovú sériu bez gólu, presadil sa v 37. minúte počas presilovej hry. Svojím zásahom, ktorý sa nakoniec ukázal ako víťazný, upravil na 4:2. Slovenský útočník bodoval v treťom stretnutí za sebou a prvýkrát od 8. decembra získal v jednom vystúpení tri body. V tejto sezóne nastúpil v 34 dueloch a zaknihoval 17 gólov a 28 asistencií. Kitchener už má istý postup do play-off, v Západnej konferencii mu patrí štvrtá priečka.

Sudbury - Peterborough 3:2 pp

Darilo sa aj Daliborovi Dvorskému, ktorý prispel asistenciou k víťazstvu Wolves nad Petes. Center prvej formácie domácich si pripísal v 39 zápasoch už 60 bodov (31+29) a je tretím najproduktívnejším hráčom tímu. Dvorský odišiel do zámoria v októbri, keď predčasne skončil vo švédskom IK Oskarshamn. V OHL nebodoval len v siedmich dueloch. V priemere získal 1,54 bodu na zápas, čo ho v tejto štatistike radí na ôsme miesto ligy. Jeho Sudbury je na čele Východnej konferencie a predstaví sa vo vyraďovacej fáze.

V súťaži QMJHL skóroval Peter Repčík. Slovenský útočník zaznamenal 25. presný zásah, no Drummondville prehral na ľade Shawiniganu 2:3 po predĺžení, aj keď po 13. minútach viedol 2:0. Repčík odohral v tejto sezóne celkovo 41 stretnutí a získal v nich 50 bodov (25+25).

Bodoval aj Jozef Viliam Kmec, ktorý pomohol asistenciou k triumfu Prince George Cougars na ľade Kamloops Blazers 5:1. Rovnako asistenciu si pripísal Samuel Honzek, no jeho tím Vancouver Giants prehral s Kelownou Rockets 1:4.