Hokej ONLINE: Zvolen podpísal Robertsona, Bezúch ostáva v Žiline, Svitana opúšťa Poprad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokej ONLINE: Zvolen podpísal Robertsona, Bezúch ostáva v Žiline, Svitana opúšťa Poprad

Aktualizované
Svitana po ôsmich rokoch opúšťa Poprad.
Svitana po ôsmich rokoch opúšťa Poprad.Štefan Mácsadi
Európske hokejové ligy sú pre sezónu 2023/24 minulosťou, blížia sa majstrovstvá sveta, play-off v zámorí postupne napreduje, ale v máji sa oficiálne otvorilo aj prestupové okno na starom kontinente. Flashscore Správy sledujú aktuálne informácie zo sveta hokejových súťaží, hlavne prestupy, ale aj zranenia, tresty či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa najmä mimozápasového diania.

15. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - V novej sezóne bude pôsobiť v klube Vlci Žilina aj ďalší útočník - Peter Galamboš. Nováčik súťaže Tipos Extraligy o tom informoval na sociálnych sieťach. V minulej sezóne odohral 42 duelov v základnej časti a získal 53 bodov (19+34), v play off nastúpil v 15 stretnutiach a zaznamenal šesť gólov a štrnásť asistencií.

PRESTUP - Kanadský obranca Carter Robertson podpísal ročný kontrakt s HKM Zvolen. Svoju seniorskú kariéru v Liptovskom Mikuláši. Následne sa presunul naspäť do Ameriky, kde dve sezóny a pol sezóny pôsobil v ECHL, okrem toho sa ale ukázal aj v AHL. Počas minulej sezóny sa rozhodol pre návrat do Európy a v decembri sa stal posilou Fehérváru AV19 v ICEHL. 

"Veľmi dobre stavaný obranca, ktorý má rád hru do tela, je defenzívne zameraný a nebojí sa zhodiť rukavice, keď je to nutné. V prvom rade budeme od neho žiadať spoľahlivú hru v obrannom pásme, ale to budeme žiadať od všetkých našich obrancov," povedal pre klubový web skaut Patrik Ryba.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Útočník Juraj Bezúch predĺžil zmluvu so Žilinou aj na sezónu 2024/25. Počas predošlého ročníka si pripísal v 48 zápasoch 61 kanadských bodov za 33 gólov a 28 asistencií.

"Úprimne sa teším, že budem môcť pokračovať v Žiline aj budúcu, konečne extraligovú sezónu. Veľmi som si to tu obľúbil, máme skvelých fanúšikov, a hlavne ľudia, ktorí robia hokej v Žiline, to robia naozaj na vysokej úrovni. Verím, že aj nasledujúci ročník bude pre nás úspešný," povedal.

14. MÁJ

PRESTUP - Zámorský obranca Sena Acolatse po odchode z Michaloviec podpísal kontrakt so Slovanom Bratislava. V základnej časti minulej sezóny nastúpil na 36 zápasov, v ktorých zaznamenal jedenásť gólov a 22 asistencií. V play-off pridal jednu prihrávku. Celkovo bol s priemerom 0,81 bodu na zápas siedmy najproduktívnejší obranca Tipos Extraligy. Hráč má americké aj kanadské občianstvo, jeho otec pochádza z Ghany. 

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Skúsený útočník Patrik Svitana po ôsmich sezónach opúšťa HK Poprad.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Defenzíva HK Dukla Ingema Michalovce bude v sezóne 2024/2025 bez šestice hráčov. Niektorým z hráčov bola ponúknutá zmluva aj na nasledujúcu sezónu, rozhodli sa však pokračovať vo svojich kariérach v iných kluboch.

Christián Michalčin sa rozhodol podpísať zmluvu s iným tímom. Miroslavovi Macejkovi skončila zmluva. Marek Korenčík mal opciu aj na ďalšiu sezónu. Prišla mu ponuka zo zahraničia, ktorú Dukla musela akceptovať podľa klauzuly v hráčskej zmluve. S Matejom Gajanom sa klub dohodol na ukončení spolupráce.

Senu Acolatseho sa Michalovce snažili udržať v mužstve na dlhšie obdobie. Ten sa rozhodol prijať lepšiu ponuku, ktorej klub nedokázal konkurovať. Kristofersovi Bindulisovi vypršal kontrakt a momentálne sa zotavuje po zranení, ktoré utrpel v reprezentačnom zápase.

PODPIS - Hokejistov HC MONACObet Banská Bystrica od novej sezóny povedie ako hlavný tréner Vladimír Országh. Klub o tom oficiálne informoval na utorkovej tlačovej konferencii. Zároveň predstavil nový názov klubu. Viac v článku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský hokejový klub HC Nové Zámky sa dohodol na pokračovaní spolupráce s obrancom Petrom Novajovským a útočníkom Richardom Ondrušekom. Vedenie účastníka Tipos Extraligy o tom informovalo na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Tridsaťštyriročný Novajovský v minulom ročníku odohral aj vinou zranení iba 33 stretnutí, v ktorých si do štatistík pripísal sedem kanadských bodov za jeden gól a šesť asistencií. V extralige pôsobil aj v Liptovskom Mikuláši, Poprade, Trenčíne, Zvolene, Banskej Bystrici a Slovane Bratislava. Šesť sezón strávil v najvyššej poľskej súťaži. Vedenie klubu sa dohodlo na novej zmluve aj s odchovancom klubu Ondrušekom. Dvadsaťšesťročný útočník odohral v predchádzajúcej sezóne všetkých 50 zápasov základnej časti, v ktorých si do štatistík pripísal tri góly a šesť asistencií.

ASISTENČNÝ PROGRAM - Vedenie NHL oznámilo, že Valerij Ničuškin bol v pondelok zaradený do tretej fázy asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie NHLPA. Ruský útočník bude suspendovaný bez nároku na mzdu na minimálne 6 mesiacov. Po tejto dobe môže požiadať o opätovný návrat k tréningovému procesu.

Ničuškin bol naposledy zaradený do asistenčného programu 15. januára. Ten slúži hráčom na pomoc pri liečbe závislostí a problémoch s duševným zdravím, nastúpil v polovici januára. Administrátori programu mu povolili pokračovať v tréningu s Avalanche 26. februára, keď vstúpil do fázy následnej starostlivosti. Podľa agentúry AP opätovne porušil podmienky tohto programu. 

DIŠTANC - Oddelenie hráčskej bezpečnosti  NHL udelilo Carsonovi Soucymu z Vancouveru dištanc na jeden duel. Dvadsaťdeväťročný obranca dostal trest za nepríjemný krosček do tváre kapitána Oilers Connora McDavida v treťom stretnutí semifinálovej série play-off Západnej konferencie. Canucks triumfovali nad Edmontonom 4:3 a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy. Informovala o tom oficiálna webová stránka súťaže.

"Bol to nešťastný moment. Samozrejme, nebol tam úmysel. V týchto šarvátkach na konci duelu je veľa emócii," uviedol Soucy, ktorý dostal pôvodne iba dvojminútový trest. Kanadský bek tak nepomôže tímu v štvrtom zápase série v noci na stredu (3:30 SEČ) v Edmontone. 

13. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Spišská Nová Ves oznámila mená ďalších hráčov, ktorí ostávajú súčasťou tímu. Aj v novej sezóne budú s rysom na hrudi nastupovať brankár Benjamín Varša, obrancovia Juraj Valach, Adam Žiak, Dávid Romaňák, Nerijus Ališauskas a Patrik Vaverčák, ako aj útočníci Branislav Rapáč, Lukáš Vartovník, Tim Danielčák, Martin Šuty, Juraj Majdan, Róbert Džugan, Michal Drábek a takisto Michal Frankovič.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - HK Dukla Ingema Michalovce na svojich sociálnych sieťach oznámil, že aj počas budúcej sezóny budú súčasťou tímu brankár Vladimír Glosár, ako aj šestica obrancov Adam Drgoň, Martin Bodák, Jakub Cibák, Milan Pišoja, Adam Stripai a Sebastián Jasečko.

PRESTUP - Slovenský útočník Dominik Jendek posilnil Zvolen, s ktorým sa dohodol na ročnom kontrakte. Po Slovane, Banskej Bystrici a Poprade to bude pre 23-ročného krídelníka už štvrté pôsobisko v Tipos Extralige.

10. MÁJ

UPLATNENIE OPCIE/NOVÝ TRÉNER - "Už budúci týždeň by sme chceli predstaviť realizačný tím spolu s ďalšími zaujímavými novinkami. Môžem prezradiť, že sme si uplatnili opciu na Alexa Výhonského a od konca sezóny sa naplno sústredíme na skladbu tímu, ktorú detailne preberám s novým trénerom," prezradil pre hc05.sk športový manažér baranov Ľuboš Pisár. 

KONIEC - Banská Bystrica sa taktiež rozhodla urobiť čistky po neúspešnej sezóne. Pod Urpínom nebudú ďalej pôsobiť Patrik Bačík, Patrik Luža, Dominik Sojka, Andreas Štrauch, Matej Macek, Frank Hora, Marcus Vela, Carter Turnbull, Chris Langkow a Andrew Nielsen. Na poste hlavného trénera nebude pokračovať fínsky kormidelník Raimo Helminen, asistent trénera Hunor Marton, ako aj kondičný tréner Roman Kubš.  

PRESTUP - Slovenský hokejista Andrej Kukuča sa stal novou posilou tímu HKM Zvolen. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke. Dvadsaťštyriročný útočník Kukuča pôsobil v uplynulých dvoch sezónach v Poprade. V drese "kamzíkov" odohral 108 zápasov so ziskom 48 bodov. Darilo sa mu ale hlavne v uplynulom ročníku, zaradil sa k lídrom tímu a dosiahol na 20-gólovú métu.

"Po sezóne mi skončila zmluva v Poprade a premýšľal som, čo ďalej. Zo strany Zvolena som cítil veľký záujem a rozhodlo aj to, že sú tu opäť vysoké ambície. V reprezentácii som sa stretol aj s Marekom Heclom a Matejom Kašlíkom a od oboch som mal len pozitívne referencie na klub," povedal Kukuča. Zvolen bude pre neho štvrtým extraligovým pôsobiskom po Trenčíne, Michalovciach a Poprade.

PRESTUP - Slovenský útočník Rastislav Dej bude prvýkrát v kariére pôsobiť v slovenskej extralige. Jeho novým pôsobiskom sa stal nováčik súťaže klub Vlci Žilina, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke. Tridsaťpäťročný Dej strávil celú doterajšiu kariéru v českej extralige.

Odohral v nej celkovo 885 zápasov, v ktorých nazbieral 286 kanadských bodov za 133 gólov a 156 asistencií. V počte odohraných zápasov v najvyššej českej súťaži je rekordér spomedzi zahraničných hráčov. V drese Karlových Varov získal v roku 2009 extraligový titul, neskôr si zahral aj za Hradec Králové a Vítkovice, v ktorých drese pôsobil v uplynulých siedmich ročníkoch.

9. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský hokejový útočník Jakub Minárik bude aj v sezóne 2024/2025 obliekať dres HC Slovan Bratislava. Vedenie klubu si uplatnilo opciu v zmluve s 23-ročným stredným útočníkom. Informovala o tom oficiálna stránka Slovana.

PODPIS ZMLUVY - Prvou posilou hokejového klubu Vlci Žilina po postupe do Tipos Extraligy sa stal obranca Daniel Gachulinec. Tridsaťročný bek nazbieral vo svojej kariére skúsenosti nielen v najvyššej slovenskej súťaži, ale aj z reprezentačných turnajov. K žilinským vlkom prichádza z HKM Zvolen.

"Teším sa na novú výzvu, som rodák z Považskej Bystrice, v Žiline som aj 5 rokov študoval, takže sa tu cítim ako doma. V tíme poznám viacerých chalanov a teším sa na partiu," citovala Gachulinca tlačová správa žilinského klubu.

PODPIS ZMLUVY - Bučko má v Česku nový klub, zahrá si za Hradec Králové.

PODPIS ZMLUVY - Návrat Bokroša ku koreňom. Žilinu dotiahol k postupu, v extralige ju trénovať nebude.

PODPIS ZMLUVY - Slovan si poistil služby lídra. Teším sa na fanúšikov a výzvy v novej sezóne, vraví Takáč.

8. MÁJ

PODPIS ZMLUVY - Chicago Blackhawks oznámilo podpis novej dvojročnej zmluvy s útočníkom Lukasom Reichelom. Dvadsaťjedenročný Nemec si za jednu sezónu zarobí 1,2 milióna dolárov. 

"Myslím si, že je to pre nás príležitosť získať nejakú hodnotu, takisto aj pre Lukasa je to istota. Veríme mu, aj keď vie, že táto sezóna nebola podľa jeho predstáv. Som si istý, že cez leto bude pracovať na tom, aby mal dobrý začiatok v tréningovom kempe. Dúfame, že upevní svoju pozíciu v tíme a naozaj sa rozbehne," vravel generálny manažér klubu Kyle Davidson.

Reichel odohral v tomto ročníku za jastrabov 65 stretnutí, v ktorých nazbieral 16 bodov (5+11). Sezónu dohral v nižšej AHL na farme v Rockforde. Nová zmluva mu dáva istotu, keďže sa v súčasnosti pripravuje s Nemeckom na blížiaci sa svetový šampionát.

7. MÁJ

PODPIS ZMLUVY - Novým trénerom hokejistov Ottawy Senators sa stal Travis Green. Na striedačke kanadského tímu nahradil Jacquesa Martina, ktorý s ním v tejto sezóne nedokázal postúpiť do play off NHL. Green naposledy viedol z pozície dočasného kouča New Jersey Devils, keď začiatkom marca nahradil vo funkcii Lindyho Ruffa. Diablom sa, rovnako ako Ottawe, nepodarilo preniknúť do vyraďovačky.

Päťdesiattriročný Green viedol v minulosti aj Vancouver Canucks (2017-2021). Jeho úlohou bude oživiť hru senátorov, ktorí sa do play off nedostali už sedem rokov za sebou. "Po rozhovore s niekoľkými trénermi sa ukázalo, že Travis je ten správny kandidát," povedal generálny manažér Senators Steve Staios.

PODPIS ZMLUVY - St. Louis vymenovalo Drewa Bannistera za nového hlavného trénera. Päťdesiatročný Kanaďan viedol bluesmanov od decembra z pozície dočasného kormidelníka, v utorok s nimi podpísal nový dvojročný kontrakt. Bannister prevzal v decembri kormidlo v rozbehnutej sezóne po Craigovi Berubem, ktorý priviedol St. Louis v roku 2019 k zisku Stanleyho pohára. Miestenka v play off napokon ušla Blues o šesť bodov, keď v tabuľke Západnej konferencie obsadili 9. miesto za Vegas Golden Knights. Pre Bannistera išlo o prvú skúsenosť s tímom NHL. Predtým pôsobil na striedačke Springfieldu Thunderbirds v AHL, ktorý je farmársky tím St. Louis.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Útočník Kaspars Daugavinš ostáva v Michalovciach aj na nasledujúcu sezónu 2024/25. Kapitán Dukly a tiež národného tímu Lotyšska v minulom ročníku odohral 59 zápasoch a nazbieral v nich 65 bodov za 16 gólov a 49 asistencií čím sa stal piatym najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy a jej tretím najlepším nahrávačom. Na ľade strávil až 1182 minút, stal naším najvyťažovanejším hráčom.

PRESTUP - Kanadský útočník Carter Turnbull bol v sezóne 2023/24 s 56 bodmi za 25 gólov a 31 asistencií v drese Banskej Bystrice štvrtým najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy a zároveň jej štvrtým najlepším strelcom. Nasledujúci ročník ale odohrá za taliansky tím Asiago, ktorý je súčasťou nadnárodnej IceHL.

PRESTUP - Anglický útočník Scott Conway odchádza z Dukly Trenčín, za ktorú počas sezóny 2023/24 odohral celkovo 47 zápasov a získal 42 kanadských bodov (14+28). Po roku sa vracia do severoírskeho klubu Belfast Giants, v ktorom bol s 90 bodmi najproduktívnejším hokejistom EIHL počas ročníka 2022/23.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - V Slovane Bratislava končí jedenásť hokejistov. Klub neponúkol nové zmluvy zahraničným hráčom Patrickovi Holwayovi, Juliusovi Bergmanovi, Émilovi Poirierovi, Brendanovi Ranfordovi, Brettovi Findlaymu, ani Samsonovi Mahbodovi. V klube končia tiež slovenskí hokejisti Michal Beňo, Tomáš Török, Samuel Petráš a Samuel Baroš. Viac v článku.

PRESTUP - Vedenie českého hokejového klubu HC Škoda Plzeň potvrdilo príchod slovenského brankára Dávida Hrenáka. Dvadsaťpäťročný reprezentant podpísal s novým zamestnávateľom ročnú zmluvu.

"Po svižnom prestupe Hlavaja do NHL v celkom neskorej fáze prestupového obdobia sme museli rýchlo nájsť náhradu. Dávid k nám prichádza z Liberca, s ktorým sme sa nakoniec dohodli. Je mladý perspektívny brankár, ktorý môže ukázať, čo v sebe má. Verím, že bude adekvátnou náhradou za Samuela," uviedol pre klubový web Rudolf Pejchar, tréner brankárov HC Škoda Plzeň.

6. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Kanadský obranca Alex Cotton bude aj naďalej obliekať dres Nitry. Spečatil to podpisom novej zmluvy na ďalšie dve sezóny. V play-off pomohol k titulu Nitry jedným gólom a dvanástimi asistenciami. V základnej časti strelil deväť gólov a pridal rovnaký počet prihrávok.

"Je stále veľmi mladý a na svoj vek ukázal už v prvej sezóne výborné hokejové schopnosti. Určite môže ďalej hokejovo rásť. Navyše veľmi dobre zapadol do kolektívu. Verím, že v budúcej sezóne, ak zapracuje na zlepšení niektorých nedostatkov, môže byť ešte komplexnejším obrancom a sme veľmi radi, že bude u nás pokračovať," povedal prezident klubu Miroslav Kováčik.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký hokejista Seamus Casey sa dohodol s New Jersey Devils na trojročnom nováčikovskom kontrakte v NHL. Člen zlatej americkej reprezentácie z tohtoročných MS juniorov strávil uplynulé dve sezóny v USHL v tíme Michigan Wolverines. Dvadsaťročného obrancu si vybrali Devils v drafte roku 2022 ako číslo 46. V uplynulej sezóne si v 40 dueloch pripísal 7 gólov a 38 asistencií. Informoval portál TSN.

KONIEC - Slovenský hokejista Richard Pánik ukončil pôsobenie v tíme českého vicemajstra HC Dynamo Pardubice. Klub o tom informoval na oficiálnom webe. "Rišovi by som sa chcel poďakovať za jeho služby a zaželať mu veľa šťastia v ďalšej fáze kariéry," povedal športový riaditeľ Dynama Dušan Salfický.

Pánik prišiel do Pardubíc v priebehu januára z Třinca výmenou za českého útočníka Davida Ciencialu. V drese Dynama odohral spolu 29 zápasov, v ktorých nastrieľal deväť gólov a pridal päť asistencií.

5. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Hokejový klub HC Slovan Bratislava sa dohodol na predĺžení zmluvy s americkým útočníkom Liamom Pecararom. Účastník Tipos Extraligy o tom informoval na sociálnej sieti.

Dvadsaťosemročný hokejista prišiel do Slovana pred dvoma rokmi a nastúpi už na svoju tretiu sezónu v belasom drese. V tej minulej odohral 56 duelov, v ktorých zaznamenal 53 bodov (18+35).

4. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Český hokejista Filip Bajtek predĺžil zmluvu s HK Nitra. Čerstvý víťaz Tipos Extraligy informoval na sociálnych sieťach, že 33-ročný útočník podpísal nový dvojročný kontrakt. Bajtek bol dôležitou súčasťou majstrovského tímu, ktorý prekvapivo z ôsmeho miesta po základnej časti dokráčal až za druhým titulom v histórii. Počas základnej časti odohral 45 stretnutí, v ktorých nazbieral 21 bodov (8+13). Ďalších deväť (5+4) pridal v play-off, pričom odohral všetkých 21 duelov.

"Patril medzi našich najlepších hráčov v play-off a dlhodobo dokazuje, že je neoddeliteľnou súčasťou Nitry. Sme veľmi radi, že bude u nás pokračovať ďalšie dve sezóny. Pre tím je to veľmi potrebný hráč a my ho vnímame ako nášho domáceho," povedal pre oficiálny klubový web Miroslav Kováčik, prezident HK Nitra.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený kanadský útočník Evan Jasper by mal posilniť Košice. Poslednú sezónu odohral za český tím Mountfield HK, získal 20 bodov. Skúsenosti má aj z pôsobení v nemeckej DEL-ke, takisto nastupoval v Dánsku či Francúzsku a vyskúšal si pôsobenia v NCAA, ECHL alebo AHL.

3. MÁJ

PODPIS ZMLUVY - Švédsky hokejista Adam Engström podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Montrealom Canadiens. Zmluva s kanadským klubom NHL mu začne platiť v sezóne 2024/25. V tíme pôsobí aj slovenský útočník Juraj Slafkovský.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Hokejový klub HC Slovan Bratislava si uplatnil opciu a podpísal s brankárom Denisom Godlom zmluvu na nasledujúcu sezónu 2024/25. V piatok o tom informoval oficiálny web účastníka Tipos Extraligy. Viac v článku.

PRESTUP - Dávid Hrenák zmení dres v rámci českej extraligy. Po ročnom pôsobení v tíme Bílí Tygři Liberec by mal podľa portálu isport.cz zamieriť do Plzne. Pre zdravotné problémy odchytal za Liberec v základnej časti iba 15 zápasov, ale výkonmi v play-off si vyslúžil nomináciu do prípravy slovenskej reprezentácie pred MS. Na klubovej úrovni pôsobil aj v zámorských súťažiach USHL, NCAA, ECHL i AHL.

2. MÁJ

KONIEC - Slovenský hokejový reprezentant Mário Grman nebude v novej sezóne obliekať dres Vítkovíc. S vedením klubu ukončil spoluprácu na základe vzájomnej dohody. Okrem 27-ročného obrancu v mužstve skončili aj Petr Chlán a Peter Krieger.

PRESTUP - Brankár Roman Petrík si prvýkrát v kariére vyskúša zahraničný angažmán, pretože sa dohodol na zmluve s českým klubom HC Frýdek-Místek, ktorý je farmou majstrovského Třinca. Dvadsaťdeväťročný gólman bol posledné dva roky jednotkou Žiaru nad Hronom. Za Zvolen, Detvu a Prešov odchytal v extralige dokopy 150 zápasov.

1. MÁJ

PRESTUP - Slovák Stanislav Škorvánek oficiálne opúšťa Michalovce a posilnil český tím Mountfield HK. Brankára čaká prvý zahraničný angažmán v kariére. Podpísal dvojročný kontrakt. Viac v článku.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský obranca Michal Sersen pokračuje v Slovane Bratislava, kde zastáva pozíciu kapitána. Zmluvu predĺžil do konca budúcej sezóny 2024/25. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Kanadský útočník Olivier Archambault sa stal so ziskom 59 bodov (14+45) najproduktívnejším hráčom základnej časti v Tipos Extralige, jeho spoluhráč Igor Merežko bol so 48 bodmi najproduktívnejším obrancom (10+38). Obaja opúšťajú Spišskú Novú Ves a aj keď ešte oficiálne nebolo potvrdené ich nové pôsobisko, tak naďalej budú nastupovať za jeden tím, pretože sa dohodli s českou Plzňou.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Hokejový tréner Vladimír Országh ukončil po dvoch sezónach z rodinných dôvodov pôsobenie v HC Oceláři Třinec a vráti sa na Slovensko. V českom extraligovom klube pracoval ako asistent Zdeňka Motáka, s ktorým doviedli tím k dvom majstrovským titulom. Viac v článku.

PODPIS - Po dvoch sezónach v SHL, v ktorých nazbieral 41 bodov, skúsi útočník Marcus Sylvegard prvýkrát v kariére šťastie v zámorí, keď podpísal ročný dvojcestný kontrakt so St.Louis (872 500/82 500). Premiérovo sa k lige priblížil aj krajan Samuel Johannesson, ktorý po dvoch úspešných sezónach v najvyššej švédskej súťaži podpísal dvojročnú zmluvu. Rodák z Halmstadu prešiel draftom 2020, v 6. kole si ho vybral Columbus, ale nikdy nepodpísal zmluvu.

PRESTUP - Slovenský obranca František Gajdoš opúšťa Nitru a po zisku titulu sa stal členom Litvínova, s ktorým podpísal kontrakt na dva roky, teda do konca sezóny 2025/26. Čítajte viac.

PRESTUP - Český majstrovský Třinec má prvú posilu, do jeho kádra pribudol skúsený obranca Bohumil Jank. Naposledy hrával za Mountfield HK, v Třinci už nastupoval počas troch rôznych sezón. Jeden rok bol súčasťou popradských klubov Lev a Tatranskí Vlci.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský obranca Martin Nemčík bude aj v nadchádzajúcej sezóne hráčom Kladna. Tridsaťjedenročný bek odohral v základnej časti 18 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie. Prišiel v januári z Dukly Trenčín. V tomto tíme ale prišlo k výrazným zmenám. Nové pôsobisko si budú hľadať aj doterajšie opory ako brankár Landon Bow alebo útočník Jakub Klepiš. Pokračujú ale najproduktívnejší obranca extraligy Jiří Ticháček či kapitán Radek Smoleňák.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - HK Dukla Ingema Michalovce bude aj v sezóne 2024/2025 viesť ako hlavný tréner Tomek Valtonen so svojími asistentmi Marekom Kolbom, Danielom Sedlákom a trénerom brankárov Petrom Pútecom. Na poste športového manažéra pokračuje aj naďalej Marek Mašlonka. Jedinou zmenou realizačného tímu HK Dukla Ingema Michalovce je angažovanie kondičného trénera Marcela Makoviča.

PRESTUP - Kanadský útočník Max Newton opúšťa Michalovce a ďalšiu sezónu odohrá za Krefeld Pinguine v nemeckej súťaži DEL 2. Za Duklu nastúpil do 25 zápasov základnej časti (7+13) a ďalších jedenásť pridal v play-off (1+12).

"Mali sme presné požiadavky na pozíciu centra. Max ich spĺňa. Na ľade je veľmi pohyblivý. Dokáže si pripraviť gólové šance a aj ich zakončiť. Okrem toho mám veľmi dobré referencie na jeho osobu od bývalých spoluhráčov. Myslím si, že nám Max pomôže na ľade aj mimo neho," prezradil športový manažér Peter Draisaitl, ktorý v minulosti trénoval HC Košice či Bratislava Capitals.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský útočník Samuel Krajč nebude pokračovať v českom tíme HC Frýdek-Místek a hľadá si nového zamestnávateľa.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský útočník Tomáš Záborský nebude pokračovať v Poprade, za ktorý odohral posledné dve sezóny.

ŠPEKULÁCIA - Hokejistov Banskej Bystrice by mal od novej sezóny znova viesť Vladimír Országh, ktorý s týmto tímom vyhral dva majstrovské tituly. Posledné dva ročníky bol asistentom hlavného trénera v Třinci, kde sa takisto tešil z dvoch titulov. Informujú o tom viaceré zdroje.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Kanadský hokejový útočník Marly Quince bude aj v sezóne 2024/25 obliekať dres HK 32 Liptovský Mikuláš. Tridsaťročný hokejista posilnil Liptákov pred začiatkom uplynulého ročníka. V základnej časti odohral 50 zápasov, v ktorých nazbieral 33 kanadských bodov (20+13). Bol štvrtým najproduktívnejším hráčom tímu v dlhodobej časti.

Vo vyraďovacej časti pridal ďalších päť duelov a zaznamenal tri góly a dve asistencie. Mužstvo Juraja Faitha vypadlo v predkole play-off so Zvolenom 2:3 na zápasy. Kanadský center je druhý zahraničný hráč, s ktorým vedenie Liptovského Mikuláša uzavrelo kontrakt pre sezónu 2024/25. Okrem neho je v pozícii legionára aj ruský útočník Alexander Avcin.

V stredu 1. mája sa oficiálne otvorilo prestupové obdobie na Slovensku, Česku a aj v iných európskych krajinách, takže sa dá očakávať, že novinky budú pribúdať.

Prečítajte si aj aprílové novinky zo sveta hokeja

Zmienky