Katovice obhájili poľský titul, Japonec Hitosato prepísal históriu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Katovice obhájili poľský titul, Japonec Hitosato prepísal históriu

Hitosato mal pred aj po sezóne veľa dôvodov na radosť.
Hitosato mal pred aj po sezóne veľa dôvodov na radosť.Profimedia
Útočník Shigeki Hitosato (28) sa stal prvým japonským hokejistom, ktorý získal titul v profesionálnej európskej lige. Nad hlavu dvíhal trofej s poľskými Katovicami.

Rodák z mesta Tomakomai odohral v základnej časti 39 zápasov, nazbieral osemnásť bodov za osem gólov a desať asistencií. V play-off pridal osemnásť štartov s bilanciou (0+3). Posledné dve sezóny strávil v domácom tíme Tohoku Free Blades, s ktorým hrával súťaž AL Japan. 

Hitosato bol prvým ázíjským hráčom v histórii Katovíc. Tie po roku obhájili majstrovský titul v Poľsku. Na súpiske figuroval aj Juraj Šimek, rodák z Prešova, ktorý väčšinu svojej kariéry strávil vo Švajčiarsku, no krátko nastupoval aj v Tipos Extralige práve za "koňarov".

Minulosť na Slovensku majú takisto Fíni Aleksi Varttinen s Matiasom Lehtonenom. Na strane porazeného finalistu GKS Tychy stál obranca Emil Bagin. Útočník Roman Rác bol s 39 bodmi v prvej desiatke bodovania základnej časti a svojmu Krakovu pomohol ďalšími štrnástimi v play-off, kde mu patrí šiesta pozícia.