Horkosladká sezóna Gerlacha, najlepší ročník kariéry pokazilo vypadnutie Prešova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Horkosladká sezóna Gerlacha, najlepší ročník kariéry pokazilo vypadnutie Prešova

Gerlach nazbieral 59 bodov za 34 gólov a 25 asistencií.
Gerlach nazbieral 59 bodov za 34 gólov a 25 asistencií.TASR
Stal sa najproduktívnejším hráčom najvyššej súťaže, prekonal rekord v počte gólov v jednej sezóne medzi legionármi. Americký útočník Max Gerlach (24) prežil z osobného hľadiska fantastický ročník, lenže jeho Prešov vypadol z Tipos Extraligy. Obhliadnutie za týmito udalosťami ponúkol šikovný hokejista v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Max, aké pocity ste prežívali po vypadnutí?

"Nebol to vôbec príjemný pocit. Keď sezóna začína, tak každý je nadšený a verí v silu tímu, ale bohužiaľ sme nedokázali nazbierať dostatočný počet bodov, aby sme ostali v lige."

Čo boli dôvody toho, že Prešov vypadol?

"Myslím si, že najväčším dôvodom bolo to, že veľa zápasov, v ktorých sme vyhrávali, sme nedokázali doviesť do úspešného konca. Množstvo stretnutí sme viedli o gól či dva, lenže súper dokázal vyrovnať a išlo sa do predĺženia. Tým nám ušiel veľký počet bodov."

Aké boli kľúčové momenty neúspešnej sezóny?

"Zo štatistického hľadiska to určite bola hrozná prehra s Liptovským Mikulášom. Viedli sme 5:0, ale prehrali 5:6 po predĺžení."

Ako ste sa rozlúčili s Prešovom?

"Mali sme peknú spoločnú večeru, ale bola horkosladká. Boli sme výborná partia a mali sme výborných trénerov. Takto sme nechceli po sezóne odchádzať domov."

Aký je váš odkaz pre fanúšikov Prešova?

"Chcem poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí nás podporovali počas celého ročníka. Viem, že to aj pre nich bolo náročné, ale vážime si ich podporu."

Pred uzávierkou prestupov bol o vás záujem z iných tímov. Chceli ste vtedy odísť a hrať play-off?

"Každý hráč chce pôsobiť v tíme, ktorý bojuje v play-off o titul, ale ja som bol spokojný tam, kde som bol a sústredený na to, aby som pomohol Prešovu vyhrávať."

Gerlach strieľa jeden zo svojich 34 gólov tejto sezóny Tipos Extraligy.
Gerlach strieľa jeden zo svojich 34 gólov tejto sezóny Tipos Extraligy.TASR

Čo pre vás znamená byť najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy?

"Je veľmi pekné dosiahnuť takýto osobný úspech. Mal som šťastie na to, že so mnou vo formácii hrali výborní spoluhráči Abbott Girduckis a Aurel Nauš. Obaja mali obrovský prínos a bez nich by som nikdy nedosiahol toľko bodov. Tréneri mi verili, dostával som veľmi veľa priestoru na ľade, čo bolo takisto dôležité."

Je dosť neobvyklé, keď kanadské bodovanie ligy vyhrá hráč posledného tímu tabuľky. Dá sa považovať sezóna z osobného hľadiska ako najlepšia v kariére?

"Štatisticky to bola moja najlepšia sezóna, ale stále je množstvo faktorov v mojej hre, ktoré chcem vylepšiť."

Liga bola v tomto ročníku vyrovnaná, každý mohol poraziť každého. Ako ste to vnímali vy?

"Ročník ukázal, aká je táto ligová vyrovnaná. Ako hovoríte, každý mohol poraziť každého. To sme ukázali aj my proti Košiciam či Slovanu. Je to niečo, čo z pohľadu súťaživosti oddeľuje slovenskú ligu od mnohých ďalších v Európe. Je to naozaj skvelá súťaž s kvalitnými tímami a výbornou fanúšikovskou základňou."

Sezóna skončila veľmi skoro. Aký je váš program na najbližšie mesiace?

"Pred niekoľkými dňami som sa vrátil domov a teraz trávim veľa času s rodinou, pretože som ju od leta nevidel. Dal som si aj oddych, ale od budúceho týždňa začnem trénovať na ľade a aj na suchu."

Máte ponuky na nadchádzajúcu sezónu?

"Niektoré tímy ma kontaktovali a prejavili záujem, bližšie to zatiaľ nechcem konkretizovať. Beriem si čas na rozhodnutie, aby som vyhodnotil, čo je pre mňa najlepšie."