Udalosti Tipos Extraligy: Spišská Nová Ves si zaistila prvú šestku, piata prehra Zvolena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Spišská Nová Ves si zaistila prvú šestku, piata prehra Zvolena

Spišská Nová Ves dosiahla historický úspech.
Spišská Nová Ves dosiahla historický úspech.Profimedia
Už štyri tímy majú istotu účasti v prvej šestke. Okrem vedúceho Slovana, druhých Košíc a tretieho Zvolena si ju v nedeľu zabezpečila aj Spišská Nová Ves, ktorá získala 76 bodov a keďže sa hrá už len o šesť, tak ich siedmy Poprad a ôsme Michalovce nemôžu preskočiť (69 bodov).

HK Grotto Spišská Nová Ves - HC MV Transport Prešov 3:2

Domáci sa vrátili naspäť na štvrté miesto, kde majú rovnaký počet 76 bodov ako piata Banská Bystrica. Branislav Rapáč strelil gól po šestnástich zápasoch a rozhodol o troch bodoch. Hayden Verbeek získal sedem bodov v uplynulých štyroch stretnutiach.

Spišiaci bodovali vo všetkých šiestich vzájomných zápasoch s Prešovom v prebiehajúcej sezóne, pričom zvíťazili v piatich. Poprad aj Michalovce napokon prehrali svoje nedeľňajšie zápasy a Spišská Nová Ves si prvýkrát v histórii zahrá v extraligovom štvrťfinále. Dve kolá pred koncom základnej časti má reálnu šancu na štvrté miesto, ktoré by znamenalo domáce prostredie v úvodných dvoch zápasoch štvrťfinále play-off a aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom.

Na druhej strane pokračuje vo fantastickej forme Max Gerlach. Počas posledných štrnástich duelov si pripísal na svoje konto až 25 bodov, no jeho Prešov stráca z poslednej priečky na Liptovský Mikuláš tri body. Američan ostáva s 56 bodmi na čele produktivity súťaže.

HK Nitra - HKM Zvolen 4:2

Nitra má po výhre deväťbodový náskok pred Prešovom, ktorý môže v zostávajúcich troch kolách nazbierať práve takýto počet bodov. Proti Zvolenu predviedla skvelý obrat z 0:2 na 4:2. Samuel Solenský strelil piaty gól, z toho tretí víťazný. Prvú asistenciu si pripísal Vladislav Leščenko.

Zvolen zaknihoval piatu prehru po sebe a má najhoršiu formu v celej Tipos Extralige. Po zásahoch Mareka Hecla síce vyhrával, pre tohto útočníka to bol už štvrtý dvojgólový duel v sezóne, ale znova nebodoval. Carter Turnbull získal svoj prvý bod od príchodu, raz asistoval.

HK Dukla Ingema Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2

Veľmi dôležité tri body získal Liptovský Mikuláš. Presne taký náskok má na predposlednom mieste. Hrať bude ešte o šesť bodov, Prešov o deväť. Rozhodol Martins Karsums, ktorý sa presadil prvý raz od 4. januára. Filip Mezovský mal bilanciu 1+1, čo sa mu v tomto ročníku ešte nestalo, dokopy získal len šesť bodov (2+4).

HC ´05 Banská Bystrica - HK Mikron Nové Zámky 2:4

Banskobystričania síce vyslali až 52 striel, ale strelili len dva góly. Môže za to aj fakt, že nevyužili dokopy sedem presilových hier. Prvý gól v drese "baranov" zaznamenal kanadský obranca Dominic Cormier. Rastislav Gašpar pridal jubilejný desiaty zásah, prvý po päťzápasovej pauze a celkovo 99. v rámci Extraligy, no nevyužil viacero ďalších dobrých šancí.

Brankár Pavel Kantor zaznamenal 50 zákrokov, čo je druhé najvyššie číslo v tejto sezóne. Rovnaký počet dosiahol v 4. kole proti Zvolenu a až 57 ich mal v januári pri výhre so Slovanom. Robby Jackson strelil piaty gól v posledných piatich dueloch, na konte má už 51 bodov a okrúhly počet 30 presných zásahov, čo je druhý najvyšší počet po Gerlachovi. V produktivite mu patrí tretia priečka. Novozámčania sa vrátili do prvej šestky.

HK Poprad - HK Košice 2:7

"Kamzíci" po troch triumfoch prehrali, klesli na 7. priečku a skomplikovali si situáciu v boji o priamu účasť vo štvrťfinále. Druhý raz v sezóne inkasoval Poprad sedem gólov v jednom stretnutí, Košice premiérovo strelili takýto počet. Najvýraznejšie k tomu prispel Joona Jääskeläinen (2+1), aspoň tri body získal v troch prípadoch.

Američan Hunter Fejes má po štyroch zápasoch už osem bodov (6+2), skóroval v každom jednom stretnutí vrátane hetriku do siete Nových Zámkov. Marek Hovorka sa presadil prvýkrát od príchodu zo Žiliny.

HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:6

Takmer šesťtisíc divákov videlo už do 15. minúty šesť gólov. Štyri z nich padli do bránky domáceho Connora LaCouveeho, ktorý nedávno predĺžil zmluvu s Duklou do konca sezóny 2023/2024.

Domáci útočník Peter Sojčík síce v tretej tretine znížil na 3:4, no Tomáš Török dvomi gólmi dokonal víťazstvo hostí. Bol to jeho prvý viacgólový súboj v tomto ročníku. Matt MacKenzie získal dva body (1+1) a vylepšil svoju pozíciu najproduktívnejšieho obrancu súťaže (36 b.). Hosťujúci Martin Nemčík získal dva body (0+2).

Trenčín doma nezvíťazil nad Slovanom od decembra 2020. Úradujúci majster si víťazstvom upevnil pozíciu na čele tabuľky. Dve kolá pred koncom základnej časti má šesťbodový náskok pred Košicami, tie však odohrajú ešte tri zápasy.