Posezónne čistky v európskych kluboch, nové tímy si budú hľadať viaceré známe mená

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posezónne čistky v európskych kluboch, nové tímy si budú hľadať viaceré známe mená

Komarov (v strede) si bude hľadať nového zamestnávateľa.
Komarov (v strede) si bude hľadať nového zamestnávateľa.Profimedia
Tradične po skončení sezón sa európske hokejové kluby obzerajú po nových posilách a tým pádom nepredĺžia zmluvu s niekoľkými hráčmi. Počas posledných dní oznámilo viacero tímov odchody zo svojich kádrov.

Švédska Luleå zažila sklamanie v podobe prehry vo finále Ligy majstrov a vypadla už vo štvrťfinále domácej súťaže. Fínsky obranca Julius Honka oficiálne prestúpil do Bernu, nepokračuje jeho krajan Joonas Rask, druhý najproduktívnejší člen mužstva Isac Brännström, či bojmi v NHL ostrieľaný Leo Komarov.

Konkurenčné Malmö nebude mať vo svojich radoch brankára Brandona Maxwella, ani kanadského útočníka Lancea Boumu. Mladý krídelník William Strömgren opúšťa Brynäs, aby bojoval o šancu na farme Calgary. Kvarteto Američanov na čele s Chadom Billinsom a Andym Mielem končí v drese HV71, z Rögle zas odchádza Tony Sund. Oskarshamn nepočíta s Juusom Riikolom.

Za Liberec odchytal dobrý ročník gólman Petr Kváča, ktorý sa podľa vlastných slov chce posunúť do ešte kvalitnejšej súťaže. Po deviatich rokoch pri "bielych tigroch" končí i kapitán Petr Jelínek. Skúsení kanadskí beci Simon Després s kapitánom Derekom Joslin už nebudú nastupovať za rakúsky Villacher. Victor Rask nemal ideálnu sezónu vo Fribourgu.

Najproduktívnejší hráč fínskej Liigy Michael Joly podľa zahraničných médií opúšťa HPK Hämeenlinna, aby posinil rady Lugana, odkiaľ jeho krajan Kris Bennett naberá smer Adler Mannheim. Švajčiarsky tím opúšťajú takisto Daniel Carr, Troy Josephs a Brett Connolly. Na odchode z Brna je slovenský brankár Marek Čiliak. Kanadský obranca Stuart Percy by mal vymeniť České Budějovice za Vítkovice.

Kanadský krídelník Abbott Girduckis bol so 41 bodmi druhým najproduktívnejším členom HC 21 MV Transport Prešov, mieri do nemeckého druholigového celku Eisbären Regensburg.