Dvorský pred draftom do NHL mení dres, ostáva vo Švédsku: Dokonalá výzva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvorský pred draftom do NHL mení dres, ostáva vo Švédsku: Dokonalá výzva
Talentovaný Slovák mieri na juhovýchod Švédska.
Talentovaný Slovák mieri na juhovýchod Švédska.Profimedia
Dalibor Dvorský (18) podpísal dvojročný kontrakt so švédskym klubom IK Oskarshamn. Stalo sa tak týždeň pred draftom NHL, v ktorom ho viacerí hokejoví odborníci a preddraftové rebríčky favorizujú do prvej desiatky. Klub informoval o angažovaní útočníka na oficiálnej stránke.

Generálny manažér Thomas Fröberg považuje Dvorského za hráča s veľkým potenciálom. "To, že k nám Dalibor chce prísť, vnímam ako dôkaz silného renomé nášho klubu a skupiny trénerov, ku ktorým chcú prísť mladší hráči, aby sa rozvíjali. Pomôžeme mu urobiť ďalší krok v jeho kariére," uviedol činovník IK Oskarshamn a dodal:

"Je to všestranný hráč, ktorý má v sebe veľa hokejových zručností. Je to hráč vysokej úrovne, ktorý sa stále zlepšuje. Sledoval som ho v prvom štokholmskom derby v minulom sezóny a myslím si, že bol najlepší na ľade."

Slovák pre klubovú stránku priznal, že si vyberal z viacerých možností v najvyššej švédskej súťaži: "Mal som možnosť vybrať si tím, ktorý mi najviac vyhovuje. Zvoliť si Oskarshamn bolo ľahké rozhodnutie. Organizácia na mňa urobila dobrý dojem. Bude to pre mňa dokonalá výzva urobiť ďalší krok v mojom rozvoji. Cieľom pre budúcu sezónu je pomôcť tímu vyhrávať zápasy a rozvíjať sa na ľade aj mimo neho."

Dvorský mení dres
Dvorský mení dresIK Oskarshamn

Dvorský strávil doterajšiu kariéru takmer výlučne vo Švédsku, s výnimkou krátkeho pôsobenia v doraste Zvolena a A-mužstve Banskej Bystrice. V sezóne 2020/21 nastúpil za "baranov" do 20 zápasov, v ktorých mal bilanciu 2+2 a stal sa najmladším strelcom v histórii slovenskej extraligy.

V uplynulých troch ročníkoch pôsobil v mládežníckych tímoch AIK Štokholm. Minulý rok dostal príležitosť aj v drese "áčka" v druhej najvyššej súťaži. V základnej časti mal za 38 duelov bilanciu 6 gólov a 8 asistencií. V 7 súbojoch play-off nebodoval. Na MS hráčov do 18 rokov sa dostal do All star tímu šampionátu, keď v 7 stretnutiach nazbieral 13 kanadských bodov (8+5).