Davos po 12 rokoch vyhral Spengler Cup, vyrovnal rekord Kanady. Teší sa aj Jurčo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Davos po 12 rokoch vyhral Spengler Cup, vyrovnal rekord Kanady. Teší sa aj Jurčo

Spengler Cup po 12 rokoch vyhral domáci Davos.
Spengler Cup po 12 rokoch vyhral domáci Davos.TASR
Hokejisti HC Davos sa stali víťazom 95. ročníka Spengler Cupu. Vo finále domáceho podujatia triumfovali nad Pardubicami a v historickej tabuľke šestnástym prvenstvom vyrovnali výber Kanady.

Davos - Pardubice 5:3

Slovenský obranca Bučko síce mohol otvoriť skóre, ale jeho gól nakoniec pre predošlý ofsajd neplatil. Davos tak dvomi presnými zásahmi strhol vedenie na svoju stranu, avšak Pardubice v rozmedzí trinástich sekúnd v závere druhej tretiny vyrovnali. Jednu asistenciu si pripísal aj Čerešňák.

Stretnutie sa hralo vo vysokom nasadení a nechýbali tvrdé súboje pri mantineli, ako aj niekoľko šarvátok. Minútu pred koncom prostrednej časti hry vrátil domácemu mužstvu vedenie Dahlbeck. Davos definitívne rozhodol dvomi gólmi na začiatku tretej tretiny. Druhý raz sa presadil Rasmussen, tretí bod zaznamenal Olofsson.

Mandát síce ešte znížil, ale vypredaná Vaillant Arena už v predstihu oslavovala prvé víťazstvo Davosu na domácom Spengler Cupe od roku 2011. HCD zároveň zaznamenal celkový šestnásty triumf v histórii, čím na prvom mieste opäť vyrovnal Kanadu. V tíme najúspešnejšieho mužstva sa teší aj útočník Tomáš Jurčo.

Ten je prvým slovenským hráčom s víťazstvom na prestížnom turnaji od roku 2018, keď Denis Godla uspel s fínskym tímom KalPa Kuopio. Predtým zvíťazil v spomínanom roku 2011 krídelník Peter Sejna hrajúci práve za Davos. Pardubice sa Spengler Cupu zúčastnili tretí raz v histórii, premiérovo prešli do finále.

V tíme Dynama nastúpilo slovenské trio Martin Bučko (0+0), Peter Čerešňák (0+2) a Matej Paulovič (1+0). Andreas Ambühl stanovil dvomi gólmi nový rekord, má už štrnásť zásahov, čo je najviac v histórii. Ako ôsmy hráč nastúpil na podujatí po tom, ako oslávil 40. narodeniny. Vyhral tretí raz, prvýkrát ako kapitán.