Paulovič hrdinom Pardubíc, rozhodol o postupe do finále Spengler Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Paulovič hrdinom Pardubíc, rozhodol o postupe do finále Spengler Cupu
Paulovič poslal svoj tím do finále.
Paulovič poslal svoj tím do finále.Profimedia
Hokejisti Pardubíc dokázali na Spenglerovom pohári proti Kanade otočiť v tretej tretine z 1:3 na 4:3 a v nedeľu si zahrajú finále proti Davosu. Víťazný gól strelil 39 sekúnd pred koncom Slovák Matej Paulovič (28). Dvomi gólmi sa vyznamenal aj Lukáš Radil (33).

Pardubice - Kanada 4:3

Český výber inkasoval po bezgólovej prvej tretine už po 24 sekundách druhého dejstva z hokejky Jonathana Hazena. Následne síce dokázal vyrovnať Radil, no tesne pred koncom tretiny poslal Kanaďanov do vedenia Derek Grant, ktorý využil presilovú hru. Predtým neuznal videorozhodca zásah slovenského hokejistu Martina Bučka.

Nádeje Pardubíc na finálovú účasť v tradičnom vianočnom turnaji zmrazil na začiatku tretieho dejstva opäť Grant, presadil sa v oslabení. Potom však prišla pasáž, na ktorú Pardubice tak skoro nezabudnú. V 55. minúte im pomohol vyhodením puku do obecenstva Smith.

Presilovku podtrhli hrou bez gólmana a Radil skóroval druhýkrát v stretnutí. Na konci 58. minúty to Dynamo znova skúsilo bez Kloučka a risk vyšiel aj tentokrát, keď vyrovnal Kaut. O 44 sekúnd neskôr dokončil fantastický obrat Paulovič. Za tri minúty a 17 sekúnd sa tak situácia zmenila a zaskočená Kanada už nestihla zareagovať. Pardubice si v nedeľu zahrajú proti Davosu, ktorý je vo finále po jedenástich rokoch.