Súper pre Pardubice. Kanada vyzve lídra extraligy v semifinále Spenglerovho pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Súper pre Pardubice. Kanada vyzve lídra extraligy v semifinále Spenglerovho pohára
Kanaďania v závere zápasu šetrili sily na semifinále.
Kanaďania v závere zápasu šetrili sily na semifinále.Profimedia
Hokejisti Frölundy zvíťazili v piatkovom súboji o postup do semifinále na Spenglerovom pohári nad HC Ambri-Piotta jasne 5:0. Švédsky zástupca sa v sobotu stretne s ďalším švajčiarskym tímom - domácim HC Davos. Ďalším semifinalistom je Kanada, ktorá si poradila s fínskym klubom KalPa Kuopio 6:3. V boji o finále narazí na Pardubice.

Kanade vo štvrtok nevyšiel priamy postup do semifinále, keď v záverečnej tretine duelu s Davosom stratila vedenie 3:1 a nakoniec prehrala 3:4. Proti Kalpe, ktorej farby reprezentuje český útočník Matyáš Kantner, viedla v 6. minúte 2:0 vďaka gólom Jonathana Anga a Johna Quennevilla.

Na prelome druhej a tretej tretiny získal zámorský tím päťgólový náskok. V závere druhej tretiny využil presilovku Chris DiDomenico a po prestávke skórovali Jonathan Hazen a Guillaume Asselin. KalPa bola stále v hre vďaka gólom Colbyho Sissonsa, Jaakka Rissanena a Kaspera Simontaivala. DiDomenico však spečatil víťazstvo v presilovke.

Ambri-Piotta s českým útočníkom Michaelom Špačekom nezopakuje minuloročný triumf. Frölunda, ktorá v dvoch zápasoch v základnej skupine Cattini nebodovala, zabrala na štarte play-off. Linus Öberg otvoril skóre v čase 31:17, Max Friberg skóroval v presilovke v závere druhej tretiny a následne zaťažila konto súpera ešte tromi zásahmi.

HC Ambri-Piotta – Frölunda HC 0:5 

Kanada - KalPa Kuopio 6:3