Davos zdolal Kanadu a s Pardubicami mieri do semifinále, Ambühl zlepšil vlastný rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Davos zdolal Kanadu a s Pardubicami mieri do semifinále, Ambühl zlepšil vlastný rekord
Aktualizované
Vo večernom zápase si hráči nič nedarovali.
Vo večernom zápase si hráči nič nedarovali.TASR
Hokejisti Pardubíc ukončili boje v skupine Torriani na 95. ročníku Spengler Cupu výhrou proti fínskemu tímu KalPa a zaistili si priamy postup do semifinále.

Skupina Torriani

Pardubice - KalPa 2:1

Pardubice najskôr po predĺžení zdolali Ambri, teraz uspel za tri body, takže dokopy ich získal päť, čo je o jeden viac ako spomínaný švajčiarsky obhajca trofeje spred roka. KalPa v dvoch stretnutiach nezískala ani jeden bod a končí posledná. Spoločne s Ambri budú čakať na výsledok večerného duelu, aby spoznali svojich súperov v piatkovom štvrťfinále. Vo štvrtok sa na úvodný gól čakalo až do tretej tretiny. Na zásah Kousala síce odpovedal Klemetti, ale o výsledku rozhodol Zohorna. Za lídra českej Extraligy nastúpili aj slovenskí hokejisti Peter Čerešňák, Martin Bučko a Matej Paulovič.

Konečná tabuľka skupiny Torriani.
Konečná tabuľka skupiny Torriani.Flashscore

Skupina Cattini

Kanada - Davos 3:4

Davos sa po výhre nad Kanadou pridal k Pardubiciam a mieri priamo do semifinále, pretože ovládol skupinu Cattini s plným počtom šiestich bodov. Bol to zároveň priamy súboj o prvenstvo, keďže oba celky predtým porazili švédsku Frölundu. Tá nebodovala a strelila iba jeden gól (1:8). "Javorový list" vyhrával 1:0 aj 3:1, ale domáci tím dokázal vyrovnať. Na priebežných 3:3 upravoval 40-ročný kapitán Ambühl, čím vylepšil svoj rekord v počte gólov v histórii Spengler Cupu, presadil sa štrnásty raz. Vedenie Davosu síce vo veľkej šanci nedal slovenský útočník Jurčo, ale presadiť sa dokázal obranca Andersson. Kanaďania v záverečnej powerplay napriek veľkému tlaku predĺženie nevybojovali.

Konečná tabuľka skupiny Cattini.
Konečná tabuľka skupiny Cattini.Flashscore

Program štvrťfinále:

Ambri-Piotta - Frölunda (29.12. o 14:10)

Kanada - KalPa (29.12. o 20:15)