Davos s prvým triumfom. Ambri-Piotta porazila KaIPu, k postupu potrebuje pomoc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Davos s prvým triumfom. Ambri-Piotta porazila KaIPu, k postupu potrebuje pomoc

Aktualizované
Uprostred Benajamin Korhonen (KaIPa) a vľavo Jesse Virtanen (Ambri-Piotta) bojujúci o puk.
Uprostred Benajamin Korhonen (KaIPa) a vľavo Jesse Virtanen (Ambri-Piotta) bojujúci o puk.TASR
Hokejisti švajčiarskeho HC Ambri-Piotta zvíťazili v stredajšom stretnutí Spenglerovho pohára v Davose nad fínsky tímom KalPa Kuopio 5:3. Prvý víťazný zápas má za sebou na turnaji Davos, ktorý si poradil s Frölundou 4:1.

Skupina Torriani:

KalPa - Ambri-Piotta 3:5

Štyrmi bodmi (1+3) sa v drese účastníka najvyššej švajčiarskej súťaže blysol švédsky obranca Tim Heed. Gól a dve asistencie zaznamenal kanadský útočník Alex Formenton, ktorý je s piatimi bodmi najproduktívnejší hráč prestížneho turnaja. Ak počítame aj minulý ročník, zaknihoval Formenton v šiestich stretnutiach už 11 bodov (6+5).

Ambri-Piotta má po dvoch dueloch na konte štyri body a vedie tabuľku skupiny Torriani o dva body pred českými Pardubicami, ktoré majú zápas k dobru. Švajčiarsky celok postúpi priamo do semifinále v prípade, ak KaIPa vo štvrtok zvíťazí. 

Skupina Cattini:

Davos - Frölunda 4:1

V drese Davosu sa predstavil slovenský hokejista Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil v štvrtom útoku. Na konci stretnutia obišiel bez gólu či asistencie. Za to jeho spoluhráč Rasmussen sa presadil dvomi zásahmi. Po jednom v prvej i druhej tretine. V záverečnej časti Davos pridal ďalšie dva góly. Za Frölundu znižoval Borg, ale bola to iba kozmetická úprava.

Tabuľka skupiny.
Tabuľka skupiny.Flashscore