Kanada zverejnila nomináciu na Spengler Cup, súčasťou aj dvojica bývalých hráčov Bystrice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kanada zverejnila nomináciu na Spengler Cup, súčasťou aj dvojica bývalých hráčov Bystrice
Kanada sa pokúsi odčiniť minuloročný zlý výsledok.
Kanada sa pokúsi odčiniť minuloročný zlý výsledok.Profimedia
Výber Kanady bude už tradične účastníkom najstaršieho hokejového turnaja na svete. Do švajčiarskeho Davosu mieri na Spengler Cup veľmi zaujímavo zložený tím, ktorý má odčiniť minuloročné fiasko.

"Javorový list" totiž v roku 2022 prvýkrát v histórii nevyhral ani raz a vypadol v najkratšom možnom čase. Teraz ale vsadil na kvalitné meno aj v realizačnom tíme, keďže trénerom bude Bruce Boudreau a generálnym manažérom Joe Thornton. Na súpiske Kanady sa nachádzajú aj Slovákom známi hráči.

Súčasťou tímu bude útočník Guillaume Asselin, dvojnásobný majster extraligy s Banskou Bystricou a rovnako bývalá brankárska jednotka tímu Tyler Beskorowany. Medzi najskúsenejších hráčov patria Aaron Dell, Jordie Benn, Tyler Sceviour, Chris DiDomenico, Derek Grant či Josh Jooris. Šancu však dostali aj talentovaný obranca Ty Smith alebo brankár Thomas Milic.

Nominácia Kanady

Brankári: Tyler Beskorowany, Aaron Dell, Thomas Milic

Obrancovia: Nicolas Beaudin, Nathan Beaulieu, Jordie Benn, Dillon Heatherington, Joey LaLeggia, Zac Leslie, Thomas Schemitsch, Ty Smith

Útočníci: Jonathan Ang, Guillaume Asselin, Daniel Audette, Chris DiDomenico, Derek Grant, Jonathan Hazen, Michael Joly, Josh Jooris, Corban Knight, John Quenneville, Massimo Rizzo, Colton Sceviour