Bláznivý piaty zápas. Bakoš vybavil v predĺžení mečbal pre Spišskú Novú Ves

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bláznivý piaty zápas. Bakoš vybavil v predĺžení mečbal pre Spišskú Novú Ves
Radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi, ktorí môžu potvrdiť postup do finále.
Radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi, ktorí môžu potvrdiť postup do finále.TASR
Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v piatom semifinálovom stretnutí play-off Tipos Extraligy nad HC Košice 4:3 po predĺžení. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa dostali do vedenia 3:2 na zápasy a o svojom postupe do finále môžu rozhodnúť v šiestom stretnutí, ktoré je na programe v nedeľu od 18:00 na ľade Košíc. Víťazný gól strelil v 82. minúte Martin Bakoš (33).

Spišská Nová Ves – Košice 4:3 pp

/stav série: 3:2/

Spišiaci nastúpili od úvodu aktívne, ale Majdan ani Bortňák svoje šance nevyužili. Na druhej strane zahrozil Mikúš, obaja brankári však podržali svoje tímy. V 7. minúte sa dostal do samostatného úniku Archambault, ale neprekonal Janusa. Krátko na to urobila obrana domácich veľkú chybu a Jokeľ poslal Košice do vedenia. Hostia zlepšili svoj pohyb, výraznejšie sa presadzovali v útočnom pásme a v 18. minúte to potvrdil gólom Lalonde. Domáci znížili v polovici duelu počas presilovej hry vďaka kapitánovi Rapáčovi.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Oceliarom po 55 sekundách tretej časti vrátil dvojgólové vedenie presnou strelou Jääskeläinen. Spišiaci sa vrátili späť do hry v 47. minúte, keď Bakoš zakončením z pravého kruhu prekonal Janusa. Zverenci Wojnara sa odvtedy tlačili za vyrovnaním a podarilo sa im to v početnej výhode. Kerbashian bekhendom upravil na 3:3. Domáci sa mohli krátko na to dostať prvýkrát do vedenia, ale Bakoša vo veľkej šanci vychytal Janus.

Spišiaci si vybojovali mečbal.
Spišiaci si vybojovali mečbal.Flashscore

Duel dospel za stavu 3:3 do predĺženia. Domáci sa radovali v 75. minúte po góle Majdana, ale presný zásah nakoniec neplatil pre ofsajd. Predtým, ako celú situáciu videorozhodca vyhodnotil, boli už niektorí Košičania v kabíne a ich tréner dával "pozápasový" rozhovor televízii. Spišiaci predsa strelili rozhodujúci gól v úvode druhého predĺženia, ked sa presadil Bakoš. Vedenie domáceho klubu odovzdalo pred duelom útočníkovi Michaelovi Vandasovi symbolický dres, pretože odohral 500 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži.