Bubela sa do Nitry dostal len zhodou okolností, nakoniec rozhodol o rozprávkovom titule

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bubela sa do Nitry dostal len zhodou okolností, nakoniec rozhodol o rozprávkovom titule
Bubela sezónu v Nitre ani nemal začať, teraz je hrdinom.
Bubela sezónu v Nitre ani nemal začať, teraz je hrdinom.Profimedia
Slovenský útočník Miloš Bubela (31) sa stal autorom víťazného gólu Nitry vo štvrtom finálovom zápase play-off Tipos Extraligy a rozhodol ním o druhom titule pre klub spod Zobora.

Skúsený center sa teší zo svojej druhej majstrovskej trofeje v kariére, prvú získal v roku 2018 v drese Banskej Bystrice. Pritom ešte koncom augusta, teda niekoľko dní pred štartom sezóny 2023/24, nevedel, kde bude pôsobiť. Po dlhých rokoch na najvyššej úrovni, takisto účasti na ZOH 2018, sa rozhodol po 12 rokoch pre návrat do Považskej Bystrice.

Tam nakoniec nastúpil iba na prípravné stretnutia, pretože ešte pred prvým kolom po ňom siahla Nitra. "Jeho príchodom reagujeme na aktuálny výpadok Tomáša Hrnku," povedal vtedy prezident klubu Miroslav Kováčik. Miloš Bubela by v opačnom prípade asi v Nitre ani nebol, teraz jej vystrelil titul.

Nitra - Spišská Nová Ves 2:1 pp

Počas 48 zápasov základnej časti nazbieral dokopy 16 bodov za deväť gólov a sedem asistencií, pričom rovnaký počet zaznamenal v 21 dueloch play-off. Okrem siedmich presných zásahov pridal deväť prihrávok. Dokopy sa postaral o 16 gólov, pričom pri jeho posledných štrnástich sa Nitra zakaždým tešila z výhry.

"Nevnímam seba ako hrdinu, bol to výkon celého tímu. Nevidel som gól, videl som len puk v bráne. Takýto zásah nenaplánuje nikto. Išli sme za tým a padlo to tam. Našli sme v sebe spoločnú cestu a vznikol z toho titul. Oslavy budú trvať asi donekonečna, je to neskutočné," povedal Bubela po poslednom súboji ročníka.

"Bola to zvláštna sezóna. Podceňovali nás právom, základná časť bola rozkolísaná, ale potom sme sa naučili hrať play-off. Zomkli sme sa ako kolektív, to rozhodlo," doplnil tréner Antonín Stavjaňa.