Chovan chváli tímový výkon Košičanov, Oremus žiada väčšiu agresivitu a viac striel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chovan chváli tímový výkon Košičanov, Oremus žiada väčšiu agresivitu a viac striel

Košice potešili domácich fanúšikov.
Košice potešili domácich fanúšikov.TASR
Kapitán HC Košice Michal Chovan (36) ocenil kolektívny výkon, ktorý bol podľa neho základom víťazstva nad Slovanom v prvom štvrťfinálovom zápase Tipos Extraligy. Na výhre sa podieľal tromi asistenciami, čím sekundoval autorovi hetriku Jääskeläinenovi (27), pre ktorého to bol prvý trojgólový duel od októbra 2019. Tréner hostí Peter Oremus (53) zdôraznil, že ak chce byť jeho tím v sérii úspešný, musí zlepšiť viacero aspektov hry.

Košičania nastúpili s cieľom úspešne vstúpiť do série a zároveň potvrdiť svoju stopercentnú úspešnosť proti Slovanu zo základnej časti, v ktorej nad týmto súperom zvíťazili vo všetkých štyroch prípadoch. Motiváciou pre nich bola aj snaha ukončiť šnúru piatich domácich prehier.

"Vedeli sme, čo nás čaká - ťažký zápas proti silnému súperovi, navyše po dlhšej prestávke. Začiatok bol vyrovnaný, pomohli sme si presilovkami. Snažili sme sa tlačiť k bránke, nahadzovať tam puky a popadalo nám to. Celkovo to bol výborný tímový výkon, všetci sme išli dozadu aj všetci dopredu. Musíme takto hrať aj ďalej a sústrediť sa na svoju hru," poznamenal Chovan.

Košice - Slovan 6:2

V oficiálnom zápise pôvodne domáci kapitán figuroval ako asistent pri štyroch góloch, napokon mu jednu prihrávku dodatočne odobrali. Aj tak však išlo o jeho bodovo najúspešnejší súboj v sezóne: "Už to neriešim. Chcem tímový úspech, na to som tu. Mám už svoje roky a nemusím si nič dokazovať. Chcem pre toto mužstvo spraviť čo najviac."

Košičanov podržal svojimi zákrokmi Riečický.
Košičanov podržal svojimi zákrokmi Riečický.TASR

Oporou oceliarov bol aj brankár Riečický, ktorý v kľúčových momentoch podržal svoj tím. V samostatných únikoch proti nemu neuspeli Šille ani Takáč a celkovo si pripísal 24 zákrokov. "Mali nejaké brejky, dvakrát trafili žŕdku. Mali sme aj trochu šťastia. Celkovo to bol ťažký zápas, po ktorom sa tešíme z víťazstva," poznamenal.

Východniari ťažili v úvodnom štvrťfinále aj z presiloviek, ktoré boli v základnej časti ich slabšou stránkou. Mali v nej iba 16,23-percentnú úspešnosť, čo bol po Humennom druhý najslabší výkon. V pondelňajšom stretnutí však strelili tri góly v ôsmich početných výhodách. Práve v početných výhodách strelil dva zásahy zo svojho hetrikového vystúpenia Joona Jääskeläinen.

Košičania zdolali Slovan aj piatykrát v sezóne 2023/24.
Košičania zdolali Slovan aj piatykrát v sezóne 2023/24.Flashscore

Hráči Slovana nenadviazali na štyri víťazstvá zo záveru základnej časti. Podľa trénera Oremusa bolo príčin prehry viacero. "Ak chceme byť úspešní proti Košiciam, tak musíme byť agresívnejší a rýchlejší. Samozrejme, musí byť aj vyšší počet striel a gólov. Boli momenty, keď sme to plnili, ale väčšiu časť zápasu to tak nebolo," uviedol a dodal:

"K našej hre päť na päť nemám veľké výčitky, ale vylúčených bolo veľa. Košice to zvládli a dali z toho góly. Viac našich hráčov sa musí pričiniť o to, aby bol tím úspešný." Aj skúsený útočník Samuel Takáč si uvedomoval rozdiely, ktoré vyplynuli najmä z oslabení, resp. košických presiloviek.

"Košice hrali veľmi dobre takticky, ťažko sme sa presadzovali cez stredné pásmo. Mali sme nejaké brejky na to, aby sme vyrovnali a možno by sa to inak vyvíjalo. Presilovky mali domáci veľmi dobré, my sme mali naopak slabé oslabenia. To rozhodlo zápas," povedal Takáč.