Gerlach definitívne opúšťa Poprad, vo Švajčiarsku sa stretne aj so slovenským útočníkom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gerlach definitívne opúšťa Poprad, vo Švajčiarsku sa stretne aj so slovenským útočníkom

Gerlach odchádza zo Slovenska.
Gerlach odchádza zo Slovenska.hkpoprad.sk
Americký útočník Max Gerlach (24) opúšťa HK Poprad. Jeho kariéra bude pokračovať v druholigovom švajčiarskom klube HC Sierre.

V minulej sezóne bol Gerlach v drese Prešova s 59 bodmi najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy, ale po prestupe do Popradu získal iba päť bodov (2+3) v jedenástich stretnutiach a tréner Totter ho trikrát úplne vynechal zo zostavy. Za Sierre nastupuje aj slovenský útočník Roman Karaffa. Najbližšie odohrá zápas proti Oltenu, v ktorom žiari Stanislav Horanský.

"Ďakujeme Maxovi za služby odvedené pre náš klub a prajeme mu všetko dobré v jeho novom pôsobisku," uviedol športový riaditeľ Július Koval. Gerlach už druhú najvyššiu švajčiarsku súťaž hrával za Bellinzonu. Pôsobil aj v talianskom tíme Val Pusteria, rakúskom Innsbrucku či švédskom AIK.

"Max je výborný hráč a nie je vôbec zlý chalan. Pre neho je na prvom mieste ofenzíva, ale Max nemal takú produktivitu u nás. Rozhodli sme sa uprednostniť tím, systémovosť a zodpovednosť, čo sme v ňom nevideli. Prajeme mu veľa šťastia a som rád, že som ho mohol trénovať," povedal tréner Totter po utorkovej výhre proti Banskej Bystrici.