Nitra dostala osem gólov, Spišská potvrdila prvé miesto. Slovan porazil Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra dostala osem gólov, Spišská potvrdila prvé miesto. Slovan porazil Zvolen

Aktualizované
Spišská Nová Ves je vo výbornej forme.
Spišská Nová Ves je vo výbornej forme.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili prvé miesto v tabuľke aj počas zápasu 14. kola Tipos Extraligy, v ktorom porazili Michalovce. Trenčín ukončil šnúru prehier, zároveň predĺžil tú novozámockú.

Dukla Trenčín - Nové Zámky 3:2 pp

Hokejisti Trenčína ukončili sériu šiestich prehier, Novozámčania prehrali tretí duel v sérii. O rozhodujúci presný zásah sa postaral v predĺžení po individuálnej akcii Tomáš Starosta, ktorý sa presadil premiérovo v tejto sezóne. Domáci útočník Juraj Mikúš zaknihoval jednu asistenciu, pričom v piatok prišiel do Dukly na krátke hosťovanie práve z Nových Zámkov, ktorých je kmeňovým hráčom. "Vojaci" napriek výhre ostávajú na predposlednom mieste. Za Trenčín nastúpili aj útočníci Juraj Bezúch, Róbert Varga a Bruno Mráz, ktorí prišli na tento duel vypomôcť zo Žiliny. Posledný menovaný prihral na víťazný gól.

Spišská Nová Ves - Michalovce 6:2

Spišskú Novú Ves za štvrtou výhrou po sebe potiahla hlavne produktívna prvá formácia. Olivier Archambault je vďaka dvom asistenciám novým najproduktívnejším hráčom súťaže. Na prvom mieste vymenil zvolenského Zuzina, celkovo nazbieral 21 bodov (4+17), kraľuje aj prihrávkam. Dva razy sa presadil Burgess (2+1), vo forme hrá i Kerbashian (1+1). "Rysy" ostávajú na čele tabuľky, kde majú už 33 bodov. Svoj prvý gól v extralige strelil 18-ročný michalovský obranca Milan Pišoja.

Humenné - Banská Bystrica 2:3

Banská Bystrica cestovala na východ aj s novým brankárom, pretože pri absencii Krošelja je k dispozícii iba Belányi, a tak namiesto mladíkov z juniorky prišiel na striedavý štart skalický Bernát. V tesnom stretnutí nakoniec vyhrali "barani", pričom kanadský útočník Marcus Vela vďaka asistencii získal svoj 19. bod a v produktivite je na delenom treťom mieste.

Rovnaké čísla má aj zvolenský útočník Zuzin (12+7), obaja sú najlepšími strelcami extraligy. Aj napriek tomu, že Humenné v tretej tretine vyrovnalo gólom Kuruho, posledné slovo v zápase mali Banskobystričania - víťazný zásah zaznamenal v 54. minúte Gašpar. Bystričania poskočili už na tretie miesto pred Nové Zámky, zatiaľ čo Humenné ostáva posledné s najhoršou defenzívou (59).

Košice - Poprad 4:2

Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času bolo skóre vyrovnané 2:2, ale aj keď sa mohlo zdať, že duel pôjde do predĺženia, hrdinom sa stal obranca Cooper Zech, ktorý strelil dva góly za 81 sekúnd a rozhodol o štvrtej výhre Košíc z ostatných piatich duelov. Poprad prehral tretí raz z uplynulých štyroch vystúpení. Prvýkrát v sezóne sa presadil hosťujúci obranca Turan. Američan Dmowski má po ôsmich odohraných zápasoch na konte tri góly a osem asistencií.

Nitra - Liptovský Mikuláš 2:8

Aj keď skóre otvoril domáci útočník Okoličány a prvá tretina sa skončila 2:2, všetko sa zmenilo v polovici zápasu, keď Martin Réway upravoval na 2:3 a odvtedy už góly padali iba do nitrianskej bránky. Slovenský útočník nakoniec duel ukončil s bilanciou 2+1. Dva body za gól a prihrávku mal americký obranca Mitch Miller, celkovo ich nazbieral 20.

Nielen, že potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho zadáka súťaže, ale v produktivite je druhý za Archambaultom. Liptáci ukončili krátku sériu dvoch prehier, Nitra prehrala po troch víťazstvách a má druhú najhoršiu defenzívu v lige (56). Liptovský Mikuláš zdolal Nitru v druhom vzájomnom stretnutí tejto sezóny. 

Zvolen - Slovan Bratislava 3:5

Zvolen síce viedol, ale Slovan skóre otočil štyrmi gólmi, pričom tri strelil v rozmedzí štyroch minút druhej tretiny. Dva razy po sebe sa presadil center Minárik, premiérovo po príchode na hosťovanie z Michaloviec zas obranca Korenčík. Kanaďan Ranford zaznamenal tri asistencie, po siedmich stretnutiach má už trinásť bodov (7+6).

"Bryndziari" napriek prehre ostávajú na druhom mieste, v tejto sezóne nezískali ani bod len druhý raz. Ako prvý tím sa dostali cez hranicu šesťdesiatich strelených gólov (62). Slovan po druhej výhre poskočil na siedme miesto, kde má 20 bodov. "Belasí" zatiaľ nedokázali zvíťaziť trikrát po sebe.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore