Majster padol pod Urpínom. Bystričania sa na Riečického pripravili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majster padol pod Urpínom. Bystričania sa na Riečického pripravili

Brankár Belányi bol pri samostatných nájazdoch úspešný.
Brankár Belányi bol pri samostatných nájazdoch úspešný.Facebook: HC 05 Banská Bystrica
Hokejisti Banskej Bystrice získali cenný skalp majstrovských Košíc. V piatkovom 13. kole Tipos extraligy vyhrali doma 3:2 po samostatných nájazdoch, hoci ešte dve a pol minúty pred koncom riadneho hracieho času viedol tím z východu Slovenska o gól.

HC '05 Banská Bystrica – HC Košice 3:2 pp a sn

Do predĺženia sa napokon išlo aj vďaka strele Romana Žitného počas presilovky z kruhu, keď puk prešiel cez hokejku Marcusa Velu"Strieľal som z kruhu, videl som voľný priestor v bránke, Marcus tam dobre stál, napokon som mu trafil hokejku. Takže super, vyrovnali sme a využili presilovku, čo je tiež fajn," tešil sa Žitný, ktorý bol na ľade pri oboch góloch Banskej Bystrice v riadnom hracom čase. Prvý presný a otvárací zásah duelu zaknihoval jeho spoluhráč z útoku Roman Faith.

"Čo sa týka formácie, v ktorej hrám, myslím si, že sme si sadli s Jankom Petriskom a Romčom Faithom. Prihrávame si, korčuľujeme, snažíme sa tlačiť do bránky, baví nás hrať spolu. Som rád, že som bol pri oboch góloch, zvlášť pri vyrovnávajúcom. Všetci odovzdali na ľade maximum pre tím, klobúk dole pred všetkými," netajil 26-ročný krídelník Žitný.

"Bol to náročný zápas. Košice majú výborný káder, kvalitné mužstvo, čo sa aj ukázalo na ľade. Duel dopadol napokon víťazne a šťastne pre nás, máme dva body a môžeme sa z nich tešiť iba do polnoci. Od soboty nás čaká opäť tvrdá práca," doplnil Žitný.

Banskobystričania po tucte zápasov hrali vôbec prvé predĺženie v sezóne a takisto absolvovali aj prvé samostatné nájazdy. Doposiaľ všetky stretnutia skončili v ich prípade v riadnom hracom čase. Napokon sa po extračase mohli tešiť z dvoch bodov, pretože v nájazdoch dali dva góly, kým Košice iba jeden.

"Prvá tretina bola z našej strany taká zvláštna, nemasná – neslaná. Druhú sme podľa mňa nehrali dobre, až v tretej sme už hrali to, čo máme hrať. Dominovali sme v niektorých veciach, takže super, že sme vyhrali a dva body sú doma. To sa tiež ráta. Myslím, že duel sa zlomil práve v poslednej časti, ktorú sme hrali lepšie," zhodnotil duel autor víťazného gólu Banskej Bystrice v samostatných nájazdoch 29-ročný Rastislav Gašpar.

Posledné vzájomné zápasy.
Posledné vzájomné zápasy.Flashscore

"Vedel som, čo budem robiť. Kubo, náš tréner brankárov, nám Riečického rozobral, takže som vedel, čo budem robiť. Inak frajerka má dnes narodeniny, tak komu inému môžem venovať gól, než jej," uzavrel 29-ročný hokejista.