Udalosti Tipos Extraligy: Zvolen boduje najmä vonku, Trenčín natiahol sériu prehier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Zvolen boduje najmä vonku, Trenčín natiahol sériu prehier

Zvolen to na štadiónoch súperov vie.
Zvolen to na štadiónoch súperov vie.TASR
Až štyri zápasy sa rozhodovali v predĺžení alebo nájazdoch, Zvolen potvrdil výborné čísla z vonkajších zápasov, na čele tabuľky ostáva Spišská Nová Ves. Čo prinieslo piatkové 13. kolo Tipos Extraligy, mapujú Flashscore Správy v tradičných udalostiach.

Extrabodové hody

Až v štyroch zo šiestich stretnutí nerozhodlo tradičných 60 minút, pričom v predošlých dvanástich kolách sa to dokopy iba v desiatich zápasoch. Úspešnejší v predĺžení bola Spišská Nová Ves, ktorá vyhrala na ľade Liptovského Mikuláša, Slovan Bratislava doma zdolal Humenné.

Počas 65. minúty rozhodol z trestného strieľania útočník Fominych. Po nájazdoch sa tešili hráči Banskej Bystrice, tí zdolali majstrovské Košice a porazili aj svojho bývalého trénera Cemana. Nitra vďaka Bučekovi porazila Nové Zámky.

Výsledky piatkového kola.
Výsledky piatkového kola.Flashscore

Zvolen vozí body z vonkajších zápasov

Zvolen v tabuľke stráca z druhého miesta na vedúcu Spišskú Novú Ves iba bod. Až 16 zo 29 ich nazbieral vonku. Potvrdil to výhrou 6:2 na ľade Michaloviec, ktorá bola v rámci 13. kola Tipos Extraligy najvyššia zo všetkých.

"Bryndziari" ako jediný tím bodovali v každom vonkajšom stretnutí, päťkrát vyhrali a dva razy prehrali. Na štadiónoch ostatných tímov strelili až 35 zo svojich 59 gólov. Celkovo majú jasne najlepšiu ofenzívu v lige, druhé Nové Zámky sa postarali o 47 gólov. Priemerne strieľa Zvolen 4,5 gólu na zápas. Iba jeden jediný raz vôbec nebodoval, bolo to doma proti Dukle Trenčín.

Trenčínu nepomohli ani zmeny

Trenčania predĺžili sériu prehier už na šesť. Naposledy sa "vojaci" tešili ešte 6. októbra pri výhre vo Zvolene, odvtedy ani raz nebodovali. V tabuľke majú jedenásť bodov a sú predposlední. Ako nedávno povedal Branko Radivojevič, ktorý sa z pozície športového manažéra posunul na lavičku mužstva, prvá a druhá formácia akoby neexistovali, čo sa ukazuje na počte strelených gólov.

Dokopy ich Dukla strelila slabých 30, čo znamená najhoršiu ofenzívu v súťaži. Až deväť prehier je po Humennom druhý najhorší počin, rovnako aj 53 inkasovaných zásahov. K zmenám v hráčskom kádri síce nedošlo, ale podľa všetkého bude musieť.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Olivier Archambault

Kanadský útočník sa v lete stal prvým legionárom draftovaným do NHL v drese Spišskej Novej Vsi a ukazuje, prečo si ho všimol aj Montreal Canadiens. Od začiatku sezóny sa drží na najvyšších priečkach produktivity, niekoľko kôl bol aj prvý, potom ho predbehol zvolenský útočník Zuzin.

Obaja majú momentálne 19 bodov, opora Spišiakov strelila štyri góly a zaznamenala celkovo najvyšší počet asistencií (15). V piatkovom stretnutí na ľade Liptovského Mikuláša práve on víťazným zásahom rozhodol predĺženie, k tomu raz asistoval.

Program nedeľného 14. kola.
Program nedeľného 14. kola.Flashscore